طراحی و اعتبار بخشی الگوی برنامه درسی سواد تغذیه ای برای دوره متوسطه دوم
محورهای موضوعی : علوم اجتماعیکبری خواجه پور 1 , سید احمد هاشمی 2 , عباس قلتاش 3 , علی اصغر ماشینچی 4
1 - دانشجوی دکتری رشته برنامه ریزی درسی، واحد لامرد، دانشگاه آزاد اسلامی، لامرد، ایران
2 - دانشیار گروه علوم تربیتی، واحد لامرد،دانشگاه آزاد اسلامی، لامرد، ایران
3 - دانشیار گروه علوم تربیتی، واحد مرودشت،دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت، ایران
4 - استادیار گروه علوم تربیتی، واحد لامرد،دانشگاه آزاد اسلامی، لامرد، ایران
کلید واژه: دوره متوسطه, طراحی برنامه درسی, برنامه درسی سواد تغذیه, الگوهای برنامه درسی,
چکیده مقاله :
مطالعه حاضر با هدف اعتبار بخشی الگوی برنامه درسی سواد تغذیه و ارائه الگو و بررسی دیدگاههای موجود طراحی گردیده است. روش پژوهش درگروه"تحقیق امیخته اکتشافی" است.جامعه آماری پژوهش شامل متخصصان، و.برنامه ریزان درسی مرتبط با تغذیه میباشد ودر زمینه تعیین حجم مناسب, نمونه گیری لازم به شیوه تصادفی خوشه ای چند مرحله ای در بین صد نفرانجام می شود. جمع آوری اطلاعات از روش میدانی از طریق پرسشنامه و مدل برآمده ازسطح کیفی پژوهش، میباشد و جهت تعیین اعتبار به صاحب نظران عرصه سلامت تغذیه ارائه میشود. روایی پژوهش نیز از تحلیل عاملی تأییدی و جهت تعیین پایایی از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شده است.آمارههای کمی دردو بخش آمار توصیفی با تکیه بر جداول فراوانی، شاخصهای آماری و شاخصهای پراکندگی و در بخش استنباطی نیز، با تکیه بر اطلاعات مستخرج از بخش تحلیل محتوا، میباشد.یافته های تحقیق،اهداف آشنایی با اصول تغذیه صحیح ، فاکتورهایی انتخاب محتوی گروههای غذایی مفید ، روشهای برگزاری برنامههای عملی و اموزشی مناسب و روشهای ارزشیابی، انجام فعّالیت های آموزشی را با ارائه الگوی مربوطه مورد نظر قرار میدهد.
The present study was designed to validate the nutrition literacy curriculum model and provide a template and review existing perspectives. The research method is in the "exploratory research" group. The statistical population of the study consists of specialists and nutrition curriculum students. In order to determine the appropriate volume, sampling is done in a multistage random cluster sampling method among hundreds of people. The fieldwork is collected through a questionnaire and a model derived from the qualitative research level, and is presented to health nutrition experts in order to determine the validity. The validity of the research was also confirmed by a confirmatory factor analysis and the reliability of the Cronbach's alpha coefficient was used. The quantitative statements in the two sections of the descriptive statistics, based on the frequency tables, statistical indices and dispersion indicators, and also in the inferential part, were relied on The information provided by the content analysis section is as follows. The research findings, the objectives of familiarity with the correct nutrition principles, the factors for choosing the content of useful food groups, the methods of conducting appropriate training and practical programs, and the methods of evaluation, carrying out educational activities with the presentation of the relevant pattern Describes.
_||_