بررسی اثرآباناربرمیزانآنزیمهای ALPALTو ASTدرموش هایصحرایینربالغدیابتی وغیردیابتی
محورهای موضوعی : مجله پلاسما و نشانگرهای زیستیسید ابراهیم حسینی 1 , داود مهربانی 2 , الهام رضایی 3
1 - دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، گروه زیستشناسی، فارس. ایران
2 - بخش پاتولوژی، مرکز تحقیقات سلولهای بنیادی و فن آوری ترانس ژنیک، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز. ایران
3 - دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، گروه زیستشناسی، فارس. ایران
کلید واژه: دیابت, ALT و AST, موش صحرایی, آنزیم های ALP, آب انار,
چکیده مقاله :
زمینه و هدف:دیابت ناهنجاری متابولیکی است که با آسیبهای بافتی فراوانی از جمله آسیب به کبد همراه میباشد. آب انار ماده مغذی است که در طب سنتی نیز از آن استفاده میگردد. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر آب انار بر فعالیت آنزیمهای ALPALTو ASTدر موش های صحرایی نر بالغ دیابتی شده و غیر دیابتی انجام گرفت.روش کار:در این پژوهش 90 سر موش صحرایی نر بالغ با وزن 220-200 گرم در گروه های کنترل، شاهد، تجربی دیابتی و غیردیابتی مورد مطالعه قرار گرفتند. هر گروه شامل 9 سر موش بود. گروه های تجربی به ترتیب دوزهای 1، 2 و 4 میلی لیتر آب انار را به ازای وزن هر موش و به مدت 21 روز به صورت گاواژ دریافت کردند. برای ایجاد دیابت از تزریق درون صفاقی mg/kg60 استرپتوزوسین استفاده شد. در پایان روز بیست و یکم از قلب حیوانات خون گیری به عمل آمد و سپس میزان سرمی آنزیم های ALPALTو ASTاندازه گیری گردید. داده ها به کمک آزمون ANOVAو تست پیگیری LSDمورد ارزیابی قرار گرفت.یافتهها:یافتهها نشان داد که آب انار باعث کاهش معنیدار آنزیم های ALPALTو ASTدر گروه های دیابتی شده نسبت به گروه کنترل می شود و در گروه های سالم تاثیر معنیداری نداشت. نتیجهگیری:آب انار با داشتن مواد فلاونوئیدی و آنتی اکسیدانی و همچنین از طریق کاهش قندخون باعث کاهش آنزیم های ALPALTو ASTدرموش های دیابتی شده میگردد.
Inroduction and Objective: Diabetesis a metabolic resulting from defects in insulin secretion and function. Pomegranate is a nutritional substance, used in traditional medicine to treat diabetes. In the current study we checked the treating effects of the pomegranate juice on diabetes and its side effects on liver.Thus, in the current studyinvestigated the effects of pomegranate juice on liver enzymes (ALT, ALP, AST) in diabetic and non-diabetic rats.Material and Methods: In the current study, 90 adult male Wistar rats weighing 200 to 220 g each were randomly selected and divided to five groups of control(without any intervention), sham (distilled water),experimental diabeticand non –diabetic1,2 and 3 groups (4cc of pomegranate juice (PJ)). Diabetes was induced in rats by intraperitionesl injection of 60 mg/kg of streptozotocin. In the experimental groups, rats were treated for 21days with a signal dose of pomegranate juice for each day. At the end of the day 21, a blood sample was taken from the experimental and control group and were measuredthe serum levels of liver enzymes (ALT, AST, ALP).The data were evaluated usingANOVA and LSD.Results: Resultsshowedthat pomegranate juice reduces significantly liver enzymes (ALT, AST, and ALP) in the diabetic group than in the control group and the control group had no significant effect.Conclusion: Pomegranate juice with flavonoid and antioxidant compounds and also due to decrease blood glucose levels causes enzymes of ALT, AST, and ALP indiabeticrats.