بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره جلبکهای پادینا (.Padina sp) و سارگاسوم (.Sargassum sp) جمعآوری شده از سواحل بندر بوشهر بر باکتری های ویبریو کلرا و اشیریشیا کلی جدا شده از آب
الموضوعات :علیرضا گلچین منشادی 1 , برهان مال الهی 2 , محمد ترحمی 3
1 - عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون
2 - دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون
3 - دانشگاع آزاد اسلامی واحددکازرون
الکلمات المفتاحية: سارگاسوم, پادینا, حداقل غلظت ممانعت از رشد, حداقل غلظت باکتری کشی,
ملخص المقالة :
به منظور بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره جلبکهای پادینا و سارگاسوم جمعآوری شده از سواحل بندر بوشهر بر باکتریهای ویبریو کلرا و اشیریشیا کلی، پس از شست و شو در آب مقطر، جلبکها خشکشده و به منظور بهدست آوردن عصاره متانولی، عصارهگیری به روش غوطهوری در متانول 96 درصد انجام شد. رقتهای متوالی عصارههای جلبکی به صورت خالص (100 درصد)، 25 درصد، 5/12 درصد تا 195/0 درصد با حلالهای متانول و دی متیل سولفوکساید به منظور بررسی تاثیر حلال در توان جلبکها تهیه گردید. غلظت باکتریها برای تلقیح در لولهها بر اساس کدورت مک فارلند تهیه و جهت تعیین حداقل غلظت بازدارنده و سپس حداقل غلظت باکتریکشی عصارههای جلبکی مورد استفاده قرار گرفت. نتایج بهدست آمده نشان داد، هر دو جلبک پادینا و سارگاسوم بر روی باکتریهای ویبریو کلرا و اشیرشیا کلی اثر دارند، گرچه نتایج بهدست آمده از نظر آماری معنیدار نبود (05/0<P). با این حال اثر جلبک پادینا بر روی هر دو باکتری بیشتر بوده است. همچنین بررسی رابطه بین میزان غلظت عصارههای جلبکی با حداقل غلظت بازدارنده و حداقل غلظت باکتریکشی به روش رگرسیون خطی نشان داد بین این دو متغیر رابطه معنیداری برقرار است (05/0≥P).