جداسازی و شناسایی باکتریهای مشابه با باکتری بیفیدوباکتریوم از غذای سنتی ترخینه و بررسی توانایی آنها در کاهندگی سطح کلسترول و تری گلیسیرید در محیط آزمایشگاهی
الموضوعات :نسیم افشار 1 , کیومرث امینی 2 , حمید رضا مهاجرانی 3 , ساسان ساکی 4
1 - گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اراک، اراک، ایران
2 - گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ساوه، ساوه، ایران
3 - گروه بیولوژی، دانشکده علوم پایه، واحد اراک، دانشگاه آزاد اسلامی، اراک، ایران
4 - گروه علوم آزمایشگاهی، دانشکده علوم پزشکی، واحد اراک، دانشگاه آزاد اسلامی، اراک، ایران.
الکلمات المفتاحية: پروبیوتیک, کلسترول, بیفیدوباکتریوم, ترخینه,
ملخص المقالة :
جداسازی و شناسایی باکتریهای دارای ویژگی های مفید از محصولات محلی می تواند در معرفی انواعی منحصر به فرد از پروبیوتیک ها نقش مهمی داشته باشد. این مطالعه با هدف جداسازی، شناسایی و بررسی توانایی باکتریهای بیفیدوباکتریوم جداسازی شده از غذای سنتی ترخینه در کاهندگی سطح کلسترول و تریگلیسیرید در محیط آزمایشگاهی انجام شده است. سویه های بومی بیفیدوباکتریوم از غذای محلی به نام ترخینه با استفاده از محیط کشت عمومی و اختصاصی جداسازی شده و براساس ویژگی های فنوتیپی، آزمونهای بیوشیمیایی استاندارد و بررسی توالی 16S rRNA شناسایی شدند. سپس نمونه های دارای خصوصیات پروبیوتیکی همچون مقاومت به اسید و صفرا از نظر حساسیت به آنتیبیوتیکهای رایج مورد بررسی قرار گرفتند. همچنین فعالیت کاهش کلسترول و تری گلیسیرید محیط کشت آنها به روش او-فتالآلدئید سنجیده شد. در طی این مطالعه تعداد 210 باکتری از غذای ترخینه جداسازی شد که 13 سویه مشابه بیفیدوباکتریوم در بین آنها وجود داشت و از بین آنها 10 سویه دارای مقاومت نسبت به اسیدهای صفراوی و نمک بودند. بررسی حساسیت به آنتی بیوتیک ها نشان داد که اغلب سویه ها حساس به آنتی بیوتیک های رایج بودند و سویه های S4 و S1 به ترتیب میزان کلسترول را در محیط کشت به میزان58/0±75 و 13/0±71 درصد کاهش دادند (p<0.01). در بین سویه ها، سویه S4 و S10 و S1 به ترتیب42/0±65 درصد،74/0± 63 و 13/0±62 درصد میزان کاهش تری گلیسیرید را اعمال نمودند. داده های این مطالعه نشان داد که پروبیوتیک های جداسازی شده از غذای محلی ترخینه دارای پتانسیل جذب و کاهش کلسترول و تری گلیسیرید محیط کشت به میزان قابل توجه بودهاند.
_||_