مطالعه اثرات ضد قارچی اسانس گل بیمرگ (.Helichrysum arenarium L) بر رشد کاندیدا آلبیکنز و ساکارومایسز سرویسیه
الموضوعات :هدیه داودی مقدم 1 , علی محمدی ثانی 2 , معصومه مهربان سنگ آتش 3
1 - دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران.
2 - گروه علوم و صنایع غذایی، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران.
3 - گروه پژوهشی کیفیت و ایمنی مواد غذایی، پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی، مشهد، ایران.
الکلمات المفتاحية: مخمر, حداقل غلظت بازدارندگی, اسانس گل بی مرگ,
ملخص المقالة :
چکیده گل بی مرگ یک گیاه علفی چندساله، متعلق به خانواده آستراسه است که در بسیاری از کشورها جهت درمان سنتی بسیاری از بیماری ها از آن استفاده میشود. در این مطالعه، اسانس بخش های هوایی گیاه این گل به روش تقطیر با آب به کمک دستگاه کلونجر استخراج و تاثیر آن بر دو گونه مخمری کاندیدا آلبیکنز و ساکارومایسز سرویسیه به روش میکرودایلوشن و در ده غلظت متفاوت بررسی شد. یافته های تحقیق حاضر نشان داد که اسانس گل بی مرگ تأثیر قابل توجهی در کاهش و حذف مخمرهای مورد بررسی دارد. اگرچه کاندیدا آلبیکنز با حداقل غلظت بازدارندگی 31/195 میکروگرم بر میلی لیتر و حداقل غلظت کشندگی 3125 میکروگرم بر میلی لیتر مقاومت بیشتری نسبت به ساکارومایسز سرویسیه نشان داد، به طوری که میزان رشد ساکارومایسز سرویسیه در تمام غلظت ها کمتر از کاندیدا آلبیکنز بود. نتایج این تحقیق نشان داد که اسانس گل بی مرگ اثر ضد مخمری قابل توجهی دارد. بنابراین می توان از این گیاه به عنوان یک عامل ضد قارچ (ضد مخمری) در صنایع غذایی و دارویی استفاده نمود.