بررسی میزان آلودگی به تک یاخته سارکوسیست در کشتارگاه صنعتی شهرستان شوشتر با استفاده از روش هضمی
الموضوعات :بهنام پدرام 1 , سروش حسن پور امیر آبادی 2 , یاسین طهماسبی چگینی 3 , آرش زارعی 4 , زهرا صالحی 5
1 - گروه دامپزشکی، دانشکده کشاورزی و دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شوشتر، شوشتر، ایران.
2 - گروه دامپزشکی، دانشکده کشاورزی و دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شوشتر، شوشتر، ایران.
3 - دانشجوی دکتری دامپزشکی، دانشکده کشاورزی و دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شوشتر، شوشتر، ایران.
4 - دانشجوی دکتری دامپزشکی، دانشکده کشاورزی و دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شوشتر، شوشتر، ایران.
5 - دانشجوی دکتری دامپزشکی، دانشکده کشاورزی و دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شوشتر، شوشتر، ایران.
الکلمات المفتاحية: آلودگی, سارکوسیست, شوشتر, روش هضمی, کشتارگاه صنعتی,
ملخص المقالة :
سارکوسیـستیس دارای 130 گونـه هتروگزنـوز، بـا چرخـه و بیمـاریزائی متفـاوت میباشد. گونـه هـای بیمـاریزای سارکوسیستیس برای انسان سارکوسیستیس هومینیس و سارکوسیستیس سویی هومینیس میباشد که در آنها انسان بعنوان میزبـان قطعی و گاو و خوک بعنوان میزبان واسط عمل می کنند. سارکوسیست یک بیماری مشترک میان انسان و دام میباشد که می تواند به لحاظ بهداشتی و اقتصادی حائز اهمیت باشد. هدف از این مطالعه بررسی میزان آلودگی به تک یاخته سارکوسیست در کشتارگاه صنعتی شهرستان شوشتر با استفاده از روش هضمی میباشد. در این مطالعه 20 نمونه لاشه را به صورت تصادفی و در طی مدت 2ماه بررسی شد و سپس جهت نمونه برداری عضله از اندامهای مری،دیافراگم، قلب،ران، بازو را با پنس و قیچی و اسکالپل استریل جداسازی گردید و اطلاعات دام را روی نمونه لیبل زدیم و در نهایت نمونهها را در ظرف استریل در کنار یخ به آزمایشگاه منتقل نمودیم و در آزمایشگاه با روش هضمی مثبت یا منفی بودن آلودگی به انگل سارکوسیست را بررسی کردیم.نتایج بیشترین درصد تشخیص میزان آلودگی به سارکوسیست را با استفاده از روش هضمی تایید نمود و همچنین میزان حساسیت و سرعت تشخیص سارکوسیست با روش هضمی در سطح بالایی نشان داد.
_||_