بررسی آزمایشگاهی آثار آنتی اکسیدانی، آنتی رادیکالی و آنتی دیابتیک و ممانعت از تشکیل محصولات نهایی حاصل گلیکیشن پیشرفته توسط دارچین
الموضوعات :سید مهرداد کسائی 1 , سیده نگین کسائی 2
1 - گروه بیوشیمی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد همدان، همدان، ایران
2 - دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
الکلمات المفتاحية: آنتی اکسیدان, دارچین, دیابت شیرین, گلایکیشن,
ملخص المقالة :
امروزه گیاهان دارویی به خاطر نقشی که در پیشگیری و درمان بسیاری از بیماریها دارند، مورد توجه قرار گرفتهاند. هدف از این مطالعه، ارزیابی آزمایشگاهی خواص آنتی-اکسیدان و ضد دیابتیدیابتیک گیاه دارچین میباشد. عصارهی آبی دارچین با روش خیساندن تهیه شد. غلظتهای 25/0، 5/0، 1 و 2 میلی گرم در میلی لیتر از عصاره فراهم گشت. خواص فیتوشیمیایی دارچین با اندازه-گیری فنل، فلاوونوئید، ظرفیت تام آنتی اکسیدان، قدرت پاک کنندگی رادیکال، توانایی کلاته کردن فلز و اندازه گیری گروههای تیول معین شد. فعالیت آنتیدیابتیک نیز توسط توانایی مهار تشکیل فروکتوز آمین و محصولات پیشرفته حاصل از قندی شدن به ترتیب توسط اسپکتروفوتومتری و اسپکتروفلورومتری سنجیده شد. توانایی عصاره در فراگمانتاسیون آلبومین گلیکه با SDS-PAGE سنجیده شد. مقدار فنل و فلاوونوئید توسط روشهای استاندارد اندازه گرفته شد. داده ها با ANNOVA یکطرفه و با نرم افزار SPSS آنالیز شد. مقدار فنل دارچین mg GAE/g83/1± 34/31 و مقدار فلاوونوئید آنmg QE/g 37/1 ±89/19 معین شد. در همه روشها، فعالیتهای آنتی اکسیدان و آنتی رادیکالی دارچین ، به صورت وابسته به غلظت تایید شد. این گیاه دارای خاصیت آنتی دیابتیک است و تشکیل فروکتوزآمین و محصولات پیشرفته حاصل از گلایکیشن را کاهش میدهد و همچنین فراگمانتاسیون آلبومین گلیکه را مهار میکند.
[1] Abeysekera WPKM, Premakumara GAS, and RatnasooriyaIn WD, 2013. InVitro Antioxidant Properties of Leaf and Bark Extracts of Ceylon Cinnamon (Cinnamomum zeylanicum Blume). Tropical Agricultural Research, 24 (2), PP: 128 – 138
[2] Arner E, Nordberg, 2001. Reactive Oxygen Species, Antioxidants, and the Mammalian Thioredoxin System. Free Radical Biology and Medicine J, 31(11), PP: 1287-1312.
[3] Asadi S, Sohrabi M, Zarei S, Ghyasvand T, Rezaei Farimani A, Goodarzi MT, 2014. Effects of Curcuma Longa and Cinnamon Aqueous Extracts on Serum Carbohydrates and Lipids Metabolism and Oxidative Status in High Fructose Fed Rats. International Research Journal of Biological Sciences , 3 (3), PP:78-82.
[4] Bhattacherjee A, Chakraborti A, 2013. Inhibitory Effect of Piper Butle Linn. Leaf Extract on Protein Glycation Quantification and Characterization of the Antiglycation Component. Indian Journal of Biochemistry and Biophysics, 50, PP:529-536
[5] Caengprasath N, Ngamukote S, Mäkynen K, & Adisakwattana S. 2013. The Protective Effect of Pomelo Extract(Citrus Grandis L Osbeck) Against Fructose Mediated Protein Oxidation and Glycation. EXCLI Journal. 12,PP: 491-502.
[6] Chaouche T, Haddouchi F, Ksouri R, Medini F, El-Haci I, Boucherit Z, et al. 2013. Antioxidant activity profiling by spectrophotometric methods of phenolic extract of Prasium majus L. Free Radicals and Antioxidants. 3, PP:43-46.
[7] Ghasemi K, Ghasemi Y, Ehteshamnia A, Nabavi F, Ebrahimzadeh A, Pourmand F. 2011. Influence of environmental factors on antioxidant activity, phenol and flavonoid content of walnut. Medicinal plant. Medicinal Plant, 23, PP: 1133-1138.
[8] Jang HD, Chang KS, Huang YS, Hsu CL, Lee SH, Su MS, 2007. Principal Phenolic Phytochemicals and Antioxidant Activities of Three Chinese Medicinal Plants. Food Chemistry,103(3), PP:749–756.
[9] Jariyapamornkoon N, Yibchok-anun S, Adisakwattana S. 2013. Inhibition of Advanced Glycation End Products by Red Grape Skin Extract and its Antioxidant Activity. BMC Complementary and Alternative Medicine, 13,PP: 171-175.
[10] Kaviarasan S, Naik G, Gangabhagirathi R, Anuradha C, Priyadarsini K. 2007. In vitro Studies on Antiradical and Antioxidant Activities of Fenugreek (Trigonella foenum graecum) Seeds. Food Chemistry, 103, PP:31–37.
[11] Manosi D, Suvra M, Budhimanta M, Jayram H. 2013. Ethnobotany, Phytochemical and Pharmacological
Aspect of Cinnamomum Zeylanicum Blume. International Research Journal of Pharmacy, 4(4), PP: 58-63.
[12] Mathew S, Abraham T. 2006. Studies on the antioxidant activities of cinnamon (Cinnamomum verum) bark extracts, through various in vitro models. Food Chemistry, 94, PP: 520–528.
[13] Mazandarani M, Makri S, Bajian G. 2011. Evaluation of phytochemical and antioxidant activity in different parts of Heracleum gorganicum rech F. in Golestanprovince, North of Iran. Iranian Journal Plant Physiology. 2(2): 381-388.
[14] Meda, A., Lamien, C., Romito, M., Millogo, J., & Nacoulma, O, 2005. Determination of the total phenolic, flavonoid and proline contents in Burkina Fasan honey, as well as their radical scavenging activity. Food Chemistry, 91, PP: 571-577.
[15] Meeprom A, Sompong W, Chan C, 2013. Adisakwattana S. Isoferulic Acid, a New Anti-Glycation Agent, Inhibits Fructose and Glucose-Mediated Protein Glycationin Vitro. Molecules, 18, PP: 6439-6454.
[16] Pandey S, Pandey R, Singh R. 2014. Phytochemical Screening of Selected Medicinal Plant Cinnamon Zeylanicum bark extract, Area of research; Uttarakhand, India. International Journal of Scientific and Research Publications, 4(6), PP: 1-6.
[17] Peng X, Cheng KW, Ma J, Chen B, Ho CT, Lo C, et al. 2013. Cinnamon Bark Proanthocyanidins as Reactive Carbonyl Scavengers To Prevent the Formation of Advanced Glycation Endproducts. J. Agric. Food Chem, 6, PP: 1907–1911.
[18] Preuss H, Echard B, Polansky M, Anderson R. 2006. Whole Cinnamon and Aqueous Extracts Ameliorate Sucrose-Induced Blood Pressure Elevations in Spontaneously Hypertensive Rats. Journal of the American College of Nutrition, 25(2), PP: 144-150.
[19] Ranasinghe P, Pigera S, Premakumara G, Galappathy P, Constantine G, Katulanda P. 2013. Medicinal Properties of " True" Cinnamon (Cinnamomum zeylanicum): a systematic review. BMC Complementary & Alternative Medicine, 275(13), PP: 1-10.
[20] Roussel AN, Hininger I, Benaraba R, Ziegenfuss TN, Anderson RA. 2009. Antioxidant Effects of a Cinnamon Extract in People with Impaired Fasting Glucose That Are Overweight or Obese. Journal of the American College of Nutrition, 28(1), PP: 16-21
[21] Su L, Yin JJ, Charles D, Zhou K, Moore J, Yu, L. 2007. Total Phenolic Contents, Chelating Capacities, and Radical Scavenging Properties of Black Peppercorn, Nutmeg, Rosehip, Cinnamon and Oregano Leaf. Food Chemistry,100(3),PP: 990–997.
[22] Subhashini N, Thangathirupathi A, Lavanya N. 2011. Antioxidant Activity of Trigonella Foenum Graecum Using Various In Vitro And Ex Vivo Models. International Journal of Pharmacy and Pharmaceutical Sciences, 3(2), PP:96-102.
Wijetunge D, Perera H, 2014. A Novel in Vitro Method to Identify Protein Glycation Inhibitors. Asian Journal of Medical Sciences, 5(3), PP:15-21.
_||_