بررسی اثرات ضد میکروبی نیوزوم حاوی عصاره گیاه مرزه(Satureja macrantha) بر روی پاتوژن Staphylococcus aureus و Escherichia coli
الموضوعات :
فهیمه نجفی
1
(گروه شیمی،واحد رودهن،دانشگاه آزاد اسلامی رودهن،رودهن،ایران)
فاطمه سادات ولیزاده
2
(گروه شیمی،واحد رودهن،دانشگاه آزاد اسلامی رودهن،رودهن،ایران)
سیمین نبی زاده
3
(گروه زیست شناسی،واحد رودهن،دانشگاه آزاد اسلامی رودهن،رودهن،ایران)
علی اصغر باقری کشتلی
4
(گروه زیست شناسی،واحد رودهن،دانشگاه آزاد اسلامی رودهن،رودهن،ایران)
امیر میرزایی
5
(گروه زیست شناسی،واحد پرند،دانشگاه آزاد اسلامی پرند،پرند،ایران)
الکلمات المفتاحية: آنتی بیوتیک, مرزه, نیوزوم, Staphylococcus aureus و Escherichia coli,
ملخص المقالة :
گیاه مرزه(Satureja macrantha) به خانواده نعناعیان تعلق دارد، گیاهی است یک ساله یا چند ساله که ایران 12 گونه علفی یک ساله یا چند ساله دارد. در مطالعات متعدد، خواص ضد میکروبی، ضد ویروسی، ضد قارچی، ضد اسپاسم، تقویت کننده معده و تسهیل کننده هضم از این جنس گزارش شده است. نیوزوم ها مزایای متعددی را برای سیستم های دارورسانی ارائه می دهند، از جمله فعال اسمزی، پایداری شیمیایی و زمان نگهداری طولانی در مقایسه با لیپوزوم ها. در مطالعه حاضر نیوزوم های استخراج شده از مرزه به عنوان دارو به روش کالریمتریک (روش فولین) تعیین شد. در این مطالعه فرمولاسیون نیوزوم حاوی عصاره Satureja macrantha ، بر اساس نسبت مولی Span 60/Tween 60، کلسترول و با زمان سونیکاسیون 7 دقیقه تهیه شد. نیوزوم های استخراج شده از گیاه مرزه به شکل معنی داری سبب بازدارندگی فعالیت دو باکتری استافیلوکوکوس اورئوس(Staphylococcus aureus ) و اشرشیاکلی (Escherichia coli) مورد آزمایش در پژوهش حاضر گردید.
Wu ZL, Zhao J, Xu R. Recent Advances in Oral Nano-Antibiotics for Bacterial Infection Therapy. Int J Nanomedicine. 2020;15:9587-610
_||_Wu ZL, Zhao J, Xu R. Recent Advances in Oral Nano-Antibiotics for Bacterial Infection Therapy. Int J Nanomedicine. 2020;15:9587-610