بررسی مقایسهای ویژگیهای کیفی و بیوشیمیایی دو رقم توتفرنگی کاماروزا و پاروس در طی پانزده روز نگهداری در دمای 4 درجه سانتی گراد
الموضوعات :مرضیه آخوند 1 , فریبا حیدری زاده 2 , مریم کلاهی 3
1 - گروه شیمی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران.
2 - گروه شیمی، دانشکده علوم، دانشگاه شهیدچمران اهواز، اهواز، ایران.
3 - گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهیدچمران اهواز، اهواز، ایران
الکلمات المفتاحية: صفات کیفی, توتفرنگی, نگهداری, شاخص طعم,
ملخص المقالة :
میوه توتفرنگی (Fragaria ananasa)در صنایع غذایی کاربرد بسیاری داشته، بخصوص اسانس و عصاره بهدستآمده از این میوه در بسیاری از فراوردههای غذایی استفاده میشود. در این پژوهش، تغییرات صفات کیفی و بیوشیمیایی دو رقم توت فرنگی کاماروزا و پاروس در طی پانزده روز نگهداری در دمای 4 درجه سانتیگراد مورد بررسی قرار گرفت. نتایج مقایسه این دو رقم در روز اول نشان داد که سفتی بافت، میزان مواد جامد محلول و شاخص طعم در رقم کاماروزا به طرز معنی داری بیشتر از رقم پاروس بود. مقایسه تغییرات صفات در این دو رقم در طی پانزده روز نشان داد میزانpH در هر دو رقم افزایش داشت، درحالیکه در طی این پانزده روز میزان مواد جامد محلول و شاخص طعم در رقم پاروس، به طرز معنی داری افزایش یافت. سفتی بافت و درصد کاهش وزن در هر دو رقم طی پانزده روز کاهش معنی داری نشان داد ولی این کاهش در رقم کاماروزا بیشتر بود. صفات کیفی و بیوشیمیایی مورد مطالعه و نیز شاخص طعم در دو رقم توت فرنگی طی پانزده روز به طور موثری تحت تاثیر نوع رقم و مدت نگهداری تغییر کردند. این بررسی ها نشان داد نوع رقم توت فرنگی عامل تعیینکنندهای به لحاظ حفظ ارزش غذایی و نیز محتوای ترکیبات طبیعی در طی نگهداری و شرایط پس از برداشت می باشد، بهطوریکه رقم کاماروزا از این جنبه ها برتری ویژهای نسبت به رقم پاروس نشان داد. به نظر می رسد ذخیرهسازی در دمای پایین روشی کارآمد برای نگهداری میوه توت فرنگی است.
_||_