ساخت سوسپانسیون تقویتکننده غذاهای زنده آبزیان
الموضوعات :
1 - مرکز تحقیقات آرتمیای کشور، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیق، آموزش و ترویج کشاورزی، ارومیه
الکلمات المفتاحية: Gc, سوسپانسیون تقویت کننده, Artemia urmiana, پروفایل اسید چرب,
ملخص المقالة :
غنیسازی غذاهای زنده آبزیان برای بالا بردن ارزش غذایی آبزیان امری ضروری است. بدین منظور سوسپانسیونهای تجاری متفاوتی در جهان تولید و عرضه می شود و در سطح وسیعی در صنعت آبزی پروری ایران نیز کاربرد دارد. در این پژوهش، با آنالیز سوسپانسیونهای خارجی اقدام به ساخت سوسپانسیون در پژوهشکده آرتمیای ارومیه شد و از ناپلیوس Artemia urmiana به عنوان نماینده غذاهای زنده استفاده گردید. برای این منظور از روغن کبد کوسه و ضایعات کارخانجات روغنکشی آفتابگردان و ترکیبات دیگر استفاده گردید. سوسپانسیون های تهیه شده، مورد آزمونهای مختلف و مقایسه با نمونه شاهد قرار گرفتند. عملیات سرشارسازی غذاهای زنده آبزیان با اسیدهای چرب درون سوسپانسیون، مطابق روش های استاندارد تعریف شده انجام شد. نتایج نشان داد که درصد تقویتکنندگی این سوسپانسیونها در ناپلیوس، نمونه شاهد و نمونه ساخت پژوهشکده به ترتیب 3 ±37 و 3 ±25 درصد بود. سپس ناپلیوسهای غنی شده آرتمیا به طور زنده بر روی تعداد 500 لارو تازه به تغذیه افتاده ماهی قزل آلا در 4 تیمار برای زیست سنجی فاکتورهای رشد به مدت 30 روز مورد تغذیه قرار گرفتند. نتایج نشان داد که تیمارهای 1 و 2 با تیمارهای 3 و 4 اختلاف معنیداری در درصد بقاء، ضریب رشد، طولکل و میزان ناهنجاری داشتند، ولی اختلاف معنیداری بین دو تیمار3 و 4 مشاهده نگردید (05/0P<). در مجموع نتایج نشان داد که سوسپانسیون غنیساز حاوی اسیدهای چرب ضروری تولید شده در پژوهش حاضر، مشابه نمونههای خارجی در کلیه آزمون های میدانی موفقیت آمیز بوده است.