مقایسه ترکیبات بافت عضله ماهی شلج (Aspius vorax) و حمری (Carasobarbus luteus) رودخانه کرخه استان خوزستان
الموضوعات :
احمد جلیزی
1
(گروه شیلات، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران)
ابوالفضل عسکری ساری
2
(گروه شیلات، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران)
مژده چله مال دزفول نژاد
3
(گروه شیلات، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران)
محمد ولایت زاده
4
(باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران)
الکلمات المفتاحية: پروتئین, کربوهیدرات, چربی, ماهی حمری, فیبر, ماهی شلج,
ملخص المقالة :
این تحقیق در سال 1390 به منظور تعیین و مقایسه میزان پروتئین، چربی، کربوهیدرات، فیبر، خاکستر و رطوبت در دو گونه ماهی شلج (Aspius vorax) و حمری (Carasobarbus luteus) انجام شد. 15 قطعه ماهی حمری و 12 قطعه ماهی شلج از رودخانه کرخه تهیه شدند. میانگین میزان پروتئین، چربی، خاکستر و رطوبت در ماهی حمری به ترتیب 36/0±19/17، 15/0±23/3، 07/0±28/1 و 32/0±03/74 درصد و در ماهی شلج به ترتیب 36/0±10/18، 20/0±60/2، 09/0±18/1 و 40/0±10/72 درصد به دست آمد. میزان رطوبت بین دو گونه حمری و شلج اختلاف معنی داری داشت (05/0P<)، اما بین میزان پروتئین، خاکستر و چربی در دو گونه مورد مطالعه ماهی اختلاف معنی داری مشاهده نشد (05/0P≥). میزان پروتئین در عضله ماهی شلج بالاتر از ماهی حمری بود، اما میزان چربی، رطوبت و خاکستر در عضله ماهی حمری بالاتر از ماهی شلج به دست آمد. بنابراین نتایج نشان می دهد که از نظر پروتئین جانوری ماهی شلج نسبت به ماهی حمری مناسب تر است.
_||_