تاثیر جیره های غذایی مختلف بر برخی از فاکتورهای بیوشیمیایی سرم خون ماهی پنگوسی (Pangasius hypophthalmus)
الموضوعات :مجید محمد نژاد شموشکی 1 , بهزاد رسولی 2 , محسن خلیلی 3
1 - دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرگز
2 - دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرگز
3 - دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرگز
الکلمات المفتاحية: سرم خون, جیره های غذایی, فاکتورهای بیوشیمیایی, ماهی پنگوسی((Pangasius hypophthalmus,
ملخص المقالة :
در این مطالعه، اثرات جیره های غذایی توبیفکس، آرتمیا، رش، دل گوساله و بیومار بر برخی از فاکتورهای بیوشیمیای سرم خون ماهی پنگوسی(Pangassius hypopthalmus) با میانگین وزن 63/0 گرم بررسی گردید. بدین منظور، این تحقیق به مدت 8 هفته و در 5 تیمار و 3 تکرار شامل: تیمار1 : غذای بیومار، تیمار2 : دل گوساله چرخ شده، تیمار3 : رش، تیمار 4 : آرتمیا، تیمار5 : کرم فشرده انجام پذیرفت. در طول دوره پرورش میزان غذای مورد نیاز با توجه به وزن توده زنده و در مقاطع زمانی مختلف و پس از هر دو هفته زیست سنجی برابر 10 درصد وزن بدن و 4 بار در روز(ساعات 8، 12،16و 20) به هر آکواریوم داده شد. پارامترهای فیزیکی و شیمیایی از قبیل اکسیژن، سختی، pH و دما به ترتیب برابر ppm 5/6-6 ، dh 370 ، 8 و 2±29 درجه سانتیگراد بودند. برای تجزیه و تحلیل کلیه داده ها از نرم افزار SPSS 13 و برای رسم نمودارها از برنامهExcel 2003 استفاده گردید. بر اساس نتایج به دست آمده از این تحقیق مشخص گردید از نظر میزان گلوکز، تری گلیسیرید، کلسترول، آهن، فسفر، کلسیم، آلبومین، پروتئین کل و آنزیم آلانین آمینوترانسفراز سرم خون ماهیان اختلاف معنی دار آماری وجود دارد(05/0>P). اما هیچگونه اختلافی در میزان آنزیم آسپارات آمینوترانسفراز و آلکالین فسفاتاز در بین تیمارهای مختلف وجود نداشت(05/0<P). بر اساس نتایج بدست آمده از این تحقیق می توان اظهار نمود که جیره های غذایی آزمایشی بر فاکتورهای بیوشیمایی سرم خون ماهی پنگوسی تاثیرگذار بوده اند.