بررسی فعالیت آنزیم های هضمی، آمیلاز وآلکالین فسفاتاز، در لارو ماهی سفید تغذیه شده از ناپلی آرتمیا
الموضوعات : فصلنامه زیست شناسی جانوریفاطمه حسن تبار 1 , حسین اورجی 2 , ابوالقاسم اسماعیلی 3 , سیده صدیقه بابایی 4
1 - دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، دانشکده علوم دامی و شیلات، ساری، ایران
2 - دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، دانشکده علوم دامی و شیلات، ساری، ایران
3 - دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، دانشکده علوم دامی و شیلات، ساری، ایران
4 - دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران
الکلمات المفتاحية: آلکالین فسفاتاز, لارو ماهی سفید, آنزیم هضمی, آمیلاز,
ملخص المقالة :
هدف از این آزمایشتعیین نرخ رشد، بازماندگی و فعالیت آنزیم های هضمی (آمیلاز وآلکالین فسفاتاز) لارو ماهی سفید تغذیه شده با ناپلی آرتمیا می باشد. آزمایش در مخازن شیشه ای 115 لیتری حاوی 7000قطعه لارو ماهیسفید با میانگین وزن اولیه 3/5 میلی گرم (2روز بعد از هچ ) انجام شد.جهت سنجش آنزیمینمونه برداری از لارو ها بصورت تصادفی در روزهای 2، 3، 5، 6 ،8 ،10 ،15 ،21 ،25 و 30 انجام گرفت. نتایج نشان دادند که ذخیره سازی لارو در تراکم بالاکارایی رشد را کاهش می دهد اما تأثیر قابل ملاحظه ایی بر روی نرخ بازماندگی لارونداشت.در تحقیق حاضر از روز 23-30 افزایش واضحی در فعالیت آنزیم آمیلاز مشاهده شد بطوری که بیشترین فعالیت آمیلاز در روز 30 بعد از هچ مشاهده شد. محتوای بالای گلیکوژن و کربوهیدرات در غذای زنده ممکن است سنتز و ترشح آمیلاز را تحریک کند.یک پیک فعالیت زود هنگام در فعالیت آنزیم آلکالین فسفاتاز در روز 8 بعد ار تفریخ مشاهده شد که نشان دهنده روند بلوغ روده در لارو ماهی سفید می باشد.