بررسی خون شناسی و برخی از فاکتورهای بیوشیمیایی سرم خون ماهی کپور دریای خزر (Cyprinus carpio)
الموضوعات : فصلنامه زیست شناسی جانوریمجید محمدنژاد شموشکی 1 , ویدا حجتی 2
1 - دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بندرگز، گروه شیلات، بندرگز، ایران
2 - دانشگاه آزاد اسلامی، واحد دامغان، گروه زیستشناسی، دامغان، ایران
الکلمات المفتاحية: فاکتورهای خونی, بیوشیمیایی سرم خون, ماهی کپور دریای خزر,
ملخص المقالة :
در این تحقیق بررسی خون شناسی و تعیین برخی از فاکتورهای بیوشیمیایی سرم خون ماهی کپوردریای خزر انجام پذیرفت. در این پژوهش تعداد 30 عدد بچه ماهی کپور (با وزن متوسط 63/4andplusmn;98/16گرم و طول متوسط 88/0andplusmn;64/11سانتی متر) حاصل از تکثیر مصنوعی بررسی شد. ماهیان ابتدا با عصاره گل میخک (با دوز ppm200) بیهوش و سپس با قطع ساقه دمی خونگیری از آنها انجام شد. نتایج بررسی فاکتورهای خون شناسی نشان داد که میزان گلبول های سفید (WBC)، گلبول های قرمز (RBC)، هموگلوبین (Hb)، هماتوکریت (Hct)، حجم متوسط گلبول قرمز (MCV)، غلظت متوسط هموگلوبین گلبولی (MCH) و غلظت متوسط هموگلوبین گلبولی (MCHC)به ترتیب برابر 68/982andplusmn;67/7616 میلی متر مکعب، 16/0andplusmn;938/0 میلیون در میلی متر مکعب، 1andplusmn;15/9 گرم در دسی لیتر، 9/2andplusmn;25/24 درصد، 34/25andplusmn;75/260 فمتولیتر، 76/9andplusmn;51/98 پیکوگرم و 95/0andplusmn;78/37 درصد می باشد. همچنین نتایج این بررسی نشان داد که میانگین و انحراف معیار گلوکز، کلسیم، کلسترول، تری گلیسیرید، پروتئین کل، فسفر، آهن، آلبومین، سدیم، پتاسیم و کورتیزول به ترتیب برابر 53/12andplusmn;124، 46/0andplusmn;2/8، 28/74andplusmn;163، 03/23andplusmn;67/262، 48/0andplusmn;73/2، 74/0andplusmn;4/16 میلی گرم در دسی لیتر، 59/35andplusmn;5/74 میکروگرم در دسی لیتر،5/0andplusmn;82/1 گرم در دسی لیتر، 6/3andplusmn;17/127، 7/0andplusmn;87/6 میلی اکی والان در لیتر و 95/1andplusmn;8/9 نانوگرم در میلی لیتر می باشد.
_||_