تأثیر سطوح مختلف ویتامین های C و E جیره بر میزان کلسترول پلاسما در ماهی استرلیاد بالغ پرورشی (Acipenser ruthenus)
الموضوعات : فصلنامه زیست شناسی جانوریمصطفی تاتینا 1 , محمود بهمنی 2 , مهدی سلطانی 3 , مهتاب قریب خانی 4
1 - دانشگاه آزاد اسلامی، واحد آستارا، گروه شیلات،آستارا، ایران
2 - دانشیار پژوهشی وزارت جهاد کشاورزی
3 - استاد دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران
4 - دانشگاه آزاد اسلامی، واحد آستارا، گروه شیلات،آستارا، ایران
الکلمات المفتاحية: کلسترول, ویتامین C, ویتامین E, استرلیاد, Acipenser ruthenus,
ملخص المقالة :
این مطالعه به منظور تعیین تأثیر سطوح مختلف ویتامین های Cو Eجیره بر میزان کلسترول پلاسمای خون ماهی استرلیاد پرورشی (Acipenser ruthenus)در مرکز تکثیر انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری دکتر دادمان انجام گرفت. 9 جیره غذایی شامل ترکیبی از مقادیر 0 ، 100 و 400 میلی گرم ویتامین Cاز نوع ال- اسکوربیل- 2- پلی فسفات (APP) و 0، 100 و 400 میلی گرم ویتامین Eاز نوع دی- آلفا توکوفرول در کیلوگرم غذا در دو تکرار و به مدت 15 هفته جهت پرورش ماهیان استرلیاد در نظر گرفته شد. پس از عادت دهی ماهیان با غذای مصنوعی، تعداد 15 عدد ماهی استرلیاد با وزن متوسط 28/14 andplusmn;92/350 به هر یک از هجده تانک در نظر گرفته شده معرفی گردید. ماهیان روزانه به میزان 2% از وزن تر بدنشان مورد تغذیه قرار گرفتند. در پایان هفته پنجم و پانزدهم آزمایش تعداد 3 عدد ماهی از هر تانک به صورت تصادفی انتخاب شده و مورد خون گیری قرار گرفتند. نتایج حاصل از آنالیز نمونه های خون نشان داد که بیشترین میزان کلسترول در پایان هفته های پنجم و پانزدهم به ترتیب مربوط به تیمارهایmg/kg 100C0Eوmg/kg 400C100E(جیره های2و6) وmg/kg 0C100E(جیره 4) بود (05/0 andgt;P). و کمترین میزان کلسترول در پایان هفته پنجم مربوط به تیمار mg/kg 100C100E(جیره 5 ) و در پایان هفته پانزدهم مربوط به تیمار mg/kg 100C400E(جیره 8 ) بود (05/0 andgt;P). نتایج حاصل از این مطالعه نشان می دهد که سطوح مختلف ویتامین های Cو Eجیره می تواند بر نوسانات میزان کلسترول پلاسمای خون ماهی استرلیاد پرورشی تأثیرگذار باشد.