بررسی اثر غلظتهای و زمان مختلف محلول پاشی عصاره جلبک قهوهای ((Sargassum boveanum بر خصوصیات مرفولوژیکی و میزان غلظت عناصر ریزمغذی نعناع فلفلی (Mentha piperita L.).
الموضوعات : پژوهش های زراعی در حاشیه کویرهانیه هدایتی فرد 1 , فرناز رفیعی 2 , محمدرضا اردکانی 3
1 - گروه بیولوژی دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران
2 - گروه بیولوژی دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران.
3 - گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، کرج، ایران.
الکلمات المفتاحية: نعناع فلفلی, جلبک قهوه ای, محلولپاشی, غلظت و صفات کمی,
ملخص المقالة :
این پژوهش به منظور بررسی اثر غلظت های مختلف و زمان محلول پاشی عصاره جلبک Sargassum بر وزن اندام هوایی و ریشه و میزان جذب عناص ریز مغذی در نعناع فلفلی (Mentha piperita L.)، در شرایط گلخانه با استفاده از فاکتوریل و در قالب طرح کامل تصادفی با چهار تکرار در سال 1394 اجرا شد. تیمار ها عبارتند از: استفاده از غلظت های مختلف عصاره جلبک سارگاسوم در تیمار های شاهد،10، 20 ، 30 و40 درصد و زمان های مختلف محلول پاشی به صورت پنج روز یک بار و 10 روز یک بار بود. نتایج نشان دادند که غلظت های عصاره سارگاسوم مورد استفاده در این پژوهش بر ویژگی های مورفولوژیک مانند ارتفاع ساقه، تعداد برگ، تعداد ساقچه، تعداد گره ، وزن تر و خشک اندام هوایی اثر مثبت نداشت. به کارگیری غلظت های مورد استفاده در این پروژه عصاره جلبک در تولید نعناع فلفلی به دلیل کاهش میزان رشد مناسب تشخیص داده نشد و می توان از غلظت های20 درصد به بالا به عنوان علف کش استفاده نمود.
_||_