تاثیر سطوح مختلف هیدروکسید روی و روی گلایسین بر فراسنجههای خونی و ایمنی و فعالیت-های آنزیمی در جوجه های گوشتی سویه راس308
شهرام نصابیان
1
(
دانشگاه ازاد اسلامی واحدعلوم وتحقیقات دانشکده کشاورزی و صنایع غذایی گروه علوم دامی
)
ابوالفضل زارعی
2
(
دانشگاه آزاداسلامی واحد کرج
)
محمد چمنی
3
(
گروه علوم دامی،واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
)
علی اصغر صادقی
4
(
گروه علوم دامی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی ، تهران، ایران.
)
علیرضا صیداوی
5
(
گروه علوم دامی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران.
)
الکلمات المفتاحية: جوجه های گوشتی, آنزیم های کبدی, منابع روی, فراسنجه های ایمنی و خونی,
ملخص المقالة :
جهت بررسی اثرسطوح مختلف هیدروکسید روی و روی گلایسین بر لیپوپروتئینها، ایمنوگلوبینها و فعالیتهای آنزیمی در جوجه های گوشتی سویه راس308، آزمایشی درقالب طرح کاملاتصادفی با 9تیمار و 4تکرار و 15قطعه جوجه درهرواحدآزمایشی به روش فاکتوریل3×3 برروی540قطعه جوجه گوشتی یکروزه نرسویه راس 308 اجرا گردید. جیره های آزمایشی شامل سطوح مختلف 0، 50 و 100 میلی گرم در کیلوگرم از هر یک از دو منبع هیدروکسید روی و روی گلایسین بود.نتایج آزمایش نشان داد که اثر سطوح مختلف هیدروکسید روی بر HDL،LDL،VLDL،عیار آنتی بادی SRBC (ایمنوگلوبولینIgM نوبت اول وIgG نوبت دوم)،عیارآنتی بادی آنفولانزا در هردونوبت، معنی دار بودند (05/0>p). اثر سطوح مختلف هیدروکسید روی بر آنزیم های ، لاکتات دهیدروژناز و سوپراکسی دسموتاز معنی دار شدند (05/0>p). در عیار آنتی بادی آنفولانزا نوبت اول بیشترین و کمترین عیار متعلق به تیمارهای حاوی 100 میلی گرم در کیلوگرم روی گلایسین بدون هیدروکسید روی و شاهد بوده و همچنین نوبت دوم بیشترین و کمترین عیار متعلق به تیمارهای 100 میلی گرم در کیلوگرم از هیدروکسید روی و روی گلایسین وشاهد بوده است و بین آنها تفاوت معنی دار مشاهده شد(05/0>p).
_||_