اثر استفاده از مخلوط پودر آویشن و سیر بر عملکرد و برخی فراسنجه های خونی مرغ تخمگذار
الموضوعات : دانش و پژوهش علوم دامیمحمد حیدری 1 , نیما ایلا 2 , مجید افشار 3
1 - گروه علوم دامی ،واحدکرج، دانشگاه آزاد اسلامی ، کرج، ایران.
2 - گروه علوم دامی ،واحدکرج، دانشگاه آزاد اسلامی ، کرج، ایران.
3 - مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی
الکلمات المفتاحية: عملکرد, آویشن, مرغ تخمگذار, سیر, فراسنجه های خونی,
ملخص المقالة :
این پژوهش به منظور بررسی اثر مخلوط پودر آویشن و سیر بر کمیت و کیفیت تولید و برخی فراسنجه های خونی بر روی 128 قطعه مرغ تخمگذار نژاد های لاین سویه W36 در سن 46 هفتگی انجام شد. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار شامل 1- جیره شاهد بدون آویشن و سیر، 2- جیره با 5/0 درصد آویشن و 1 درصد سیر، 3- جیره با 1 درصد آویشن و 1 درصد سیر، 4- جیره با 5/1 درصد آویشن و 1 درصد سیر، در جیره بر پایه ذرت، در چهار تکرار و در هر واحد آزمایشی 8 قطعه در دو قفس طی 12هفته انجام گرفت. بررسی نتایج داده های صفات عملکردی و صفات کیفی نشان داد بین تیمار های آزمایشی اختلاف معنی داری وجود ندارد(05/0≤P). از لحاظ عددی بالاترین میانگین تولید تخم مرغ روزانه(56/53 گرم) و مقدار دان مصرفی روزانه(63/92 گرم) و میانگین وزن تخم مرغ (67/62 گرم) مربوط به گروه آزمایشی 3 می باشد، در حالیکه پائین ترین ضریب تبدیل غذایی(72/1) و بالاترین میانگین درصد تولید(86/85) مربوط به گروه آزمایشی 1 می باشد. در خصوص صفات خونی، تیمار حاوی یک درصد آویشن برای صفت آلبومین برتری بسیار معنی داری را نسبت به سایر تیمارها و شاهد نشان داد(01/0>P). بطور کلی می توان نتیجه گرفت صفات کیفی و عملکردی تخم مرغ تحت تأثیر سطوح مختلف مخلوط پودر سیر و آویشن قرار نگرفتند ولی فراسنجه های خونی( پروتئین تام و آلبومین) بر خلاف اسید اوریک بهبود معنی داری را نشان دادند.
_||_