بررسی بروز بیماری درماتیت کف پا در جوجههای گوشتی در شهرکرد
الموضوعات :کریم الله بخشی 1 , عزت الله فتحی هفشجانی 2 , مجید غلامی اهنگران 3
1 - دانش آموخته دانشکده دامپزشکی،واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد ، ایران
2 - بخش بیماریهای طیور، دانشکده دامپزشکی،واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد ، ایران
3 - بخش بیماریهای طیور، دانشکده دامپزشکی،واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد ، ایران
الکلمات المفتاحية: جوجه گوشتی, : درماتیت کف پا, رطوبت بستر,
ملخص المقالة :
مطالعات نشان داده که عوامل مختلفی در بروز درماتیت کف پا نقش دارند، ولی به نظر میرسد عامل مستعد کننده بیماری، رطوبت بستر میباشد که از عوامل تاثیر گذار روی بقای بیماری در سالنهای مرغداری است.این مطالعه در فاصله بین ماههای مرداد تا آبان سال 1393 بر روی 200 هزار قطعه مرغ گوشتی(10 مرغداری) در شهرستان شهرکرد که سن آنها بالای 30 روز بود و واجد بیماری التهاب بالشتک کف پا در جوجههای پرورشی بودند انجام گردید. جهت اخذ نمونه به ازای هر 10000 قطعه پرنده 10 نمونه و جمعا 200 نمونه از جوجههای دارای زخم کف پا گرفتهشد. درجهبندی ضایعات کف پا بر اساس میزان شدت زخم در کف پا بود. میانگین رطوبت بستر در کل واحد ها 23/24 درصد و میانگین دمای عمق بستر آنها 03/36 درجه سانتیگراد بود. میانگین بروز بیماری در10 گله مورد مطالعه 2/29 درصد برآورد گردید. از مجموع از 200 کشت باکتریایی انجامشده 60درصد آلودگی با باکتری استافیلوکوکوس،5/12درصد آلودگی با استرپتوکوک ، 16درصد آلودگی با باکتری اشرشیاکلی و 5/11درصد آلودگی با سایر کلی فرمها مشاهده گردید. از نظر آماری بین رطوبت بستر و میزان بروز بیماری التهاب بالشتکهای کف پای طیور ارتباط معنیدار به دست آمد( 0/05>P).
_||_