اثرات استفاده از کنجالة کلزا به همراه دو سطح روغن گیاهی بر عملکرد، کیفیّت تخممرغ و فراسنجههای بیوشیمیایی خون مرغهای تخم گذار در مرحلة آخر تخمگذاری
الموضوعات :علی نوبخت 1 , محمد ولی زادگان 2
1 - دانشگاه آزاد مراغه
2 - دانشگاه آزاد مراغه
الکلمات المفتاحية: عملکرد, مرغ تخمگذار, کیفیت تخممرغ, کنجالة سویا, کنجالة کلزا,
ملخص المقالة :
این آزمایش جهت بررسی اثرات استفاده از کنجالة کلزا به همراه دو سطح روغن گیاهی بر عملکرد، کیفیت تخممرغ و فراسنجههای بیوشیمیایی خون مرغهای تخمگذار در مرحلة آخر تخمگذاری انجام گرفت. در این آزمایش تعداد 216 قطعه مرغ تخمگذار سویة های- لاین (W36) از سن 62 تا 74 هفتگی در 6 گروه آزمایشی و 3 تکرار (با تعداد 12 قطعه مرغ در هر تکرار) در یک طرح فاکتوریل (2×3) شامل 3 سطح کنجالة کلزا (12/10، 18/15 و 24/20 درصد) و 2 سطح روغن گیاهی (2 و4 درصد) در قالب طرح کاملاً تصادفی مورد استفاده قرار گرفتند. گروههای آزمایشی شامل: 1) جیرة غذایی با 93/6 درصد کنجالة سویا، 12/10 درصد کنجالة کلزا و 2 درصد روغن گیاهی، 2) جیرة غذایی با 58/8 درصد کنجالة سویا، 12/10 درصد کنجالة کلزا و 4 درصد روغن گیاهی، 3) جیرة غذایی با 19/3 درصد کنجالة سویا، 18/15 درصد کنجالة کلزا و 2 درصد روغن گیاهی، 4) جیرة غذایی با 19/3 درصد کنجالة سویا، 18/15 درصد کنجالة کلزا و 4 درصد روغن گیاهی، 5) جیرة غذایی بدون کنجالة سویا، 24/20 درصد کنجالة کلزا و 2 درصد روغن گیاهی، 6) جیرة غذایی بدون کنجالة سویا، 24/20 درصد کنجالة کلزا و 4 درصد روغن گیاهی. نتایج حاصله نشان داد جایگزینی کنجالة سویا با کنجالة کلزا به همراه سطوح روغن گیاهی به استثنای وزن تخممرغ، اثرات معنیداری بر عملکرد، صفات کیفی تخممرغ و فراسنجههای بیوشیمیایی خون ندارد (05/0
_||_