اثرات جایگزینی سطوح مختلف کنجاله کلزا با کنجاله سویا بر برخی صفات تولیدی گاوهای تازه زای نژاد هلشتاین
الموضوعات :
1 - دانشگاه پیام نور، گروه کشاورزی، تهران، ایران
الکلمات المفتاحية: کنجاله سویا, کنجاله کلزا, گاوهای هلشتاین, ترکیب شیر,
ملخص المقالة :
مطالعه حاضر جهت بررسی اثرات سطوح مختلف جایگزینی کنجاله کلزا با کنجاله سویا و تاثیر آن بر مصرف ماده خشک، تولید و ترکیب شیر،گلوکز ونیتروژن غیرآمینی خون گاوهای شیری بود.در این مطالعه از بیست وچهار راس گاوشیری هلشتاین در قالب طرح کاملا تصادفی استفاده شد.در تیمارهایآزمایشی ازکنجاله کلزای حاوی سطوح مختلف 10 ،5 ،0و 15درصد جایگزین با کنجاله سویا استفاده گردید سپس نمونههای شیر و خون از دامها اخذ شدو نمونهها با رویه GLMو SASآنالیز شد.نتایج نشان داد که تولید شیر،درصد پروتئین، درصد چربی و درصد لاکتوز،سطوح گلوکز و نیتروژن غیر آمینیخون در بین هیچکدام از تیمارها تفاوت معنی داری نداشت( )P < 0/50ولی زمان بر روی همه مولفههای مورد بررسی اثرگذار بود( .)P > 0/50به طور کلینتایج این آزمایش نشان داد که میتوان درجیره گاوهای شیرده کنجاله کلزا را بدون اثرات مضر بر روی فراسنجههای تولیدی و متابولیتهای خونی، در هرسطحی،جایگزین کنجاله سویا نمود.