تاثیر محلول پاشی غلظتهای مختلف اسید سالیسیلیک بر عملکرد و اجزای عملکرد دو رقم جو در شرایط دیم
نگار فرهادی
1
(
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد
)
منوچهر سیاح فر
2
(
مربی گروه زراعت، گرایش فیزیولوژی گیاهان زراعی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان، خرم آباد، ایران
)
قدرت اله شا کرمی
3
(
دانشجوی دکتری گروه زراعت و اصلاح نباتات،واحد تبریز،دانشگاه ازاد اسلامی،تبریز ، ایران
)
الکلمات المفتاحية: عملکرد, تنش خشکی, جو, سالیسیلیک اسید,
ملخص المقالة :
به منظور بررسی اثر رقم و محلولپاشی غلظتهای مختلف اسید سالیسیلیک بر عملکرد و اجزای عملکرد جو دیم، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار، در سال زراعی 94-1393 در مزرعه تحقیقاتی ایستگاه تحقیقات کشاورزی خرم آباد واقع در 5 کیلومتری این شهرستان اجرا گردید. عاملهای مورد آزمایش شامل عامل رقم (در دو سطح ایذه و ماهور) و عامل محلولپاشی اسید سالیسیلیک (در شش سطح محلولپاشی با آب مقطر، محلولپاشی اسید سالیسیلیک با غلظتهای 5/0، 1، 5/1، 2 و 5/2 میلیمولار) بودند. نتایج نشان داد که بیشترین طول سنله، تعداد سنبلچه در سنبله، تعداد سنبله در مترمربع، وزن هزار دانه، عملکرد بیولوژیک و عملکرد دانه در رقم ایذه مشاهده گردید. بیشترین تعداد دانه در سنبله، عملکرد بیولوژیک و عملکرد دانه در محلولپاشی اسید سالیسیلیک با غلظت 5/1 میلیمولار مشاهده شد. در کل نتایج آزمایش نشان داد رقم ایذه عملکرد دانه بالاتری تولید کرد و محلولپاشی اسید سالیسیلیک با افزایش مقاومت گیاه در برابر تنش کمآبی موجب افزایش عملکرد دانه جو شد.
_||_