بررسی رابطه کارآفرینی و خلاقیت با میزان تحصیلات در کارکنان پارک های علم و فن آوری شهرستان شیراز
الموضوعات :سیدعلی شمس نیا 1 , عباداله احمدی 2 , محمد افشار 3
1 - دانشجو
2 - عضو هیات علمی
3 - دانشجو
الکلمات المفتاحية: واژه های کلیدی: کارآفرینی١, خلاقیت2, سیالی3, انعطاف پذیری4, ابتکار5, بسط6,
ملخص المقالة :
چکیده: هدف از این پژوهش بررسی رابطه کارآفرینی و خلاقیت با میزان تحصیلات در کارکنان پارک های علم و فنآوری شهرستان شیراز است. با توجه به ابعاد تحقیق و نحوه بررسی سؤالات، روش تحقیق، توصیفی از نوع همبستگی است و جامعه آماری مورد نظر حدوداً 400 نفر از کارکنان پارک های علم و فنآوری شهرستان شیراز بودند. با استفاده از فرمول کوکران تعداد 70 نفر به عنوان نمونه در نظر گرفته شده است. پرسش نامه سنجش ویژگیها و خصوصیات کارآفرینان با روایی و پایایی 87/0 و پرسش نامه سنجش خلاقیت عابدی با روایی و پایایی 84/0، بین جامعه نمونه توزیع گردید و دادههای به دست آمده با کمک نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل گردید. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که: بین کارآفرینی و خلاقیت رابطه معناداری وجود دارد و این ارتباط از نوع مستقیم و خطی می باشد. بین کارآفرینی و خلاقیت با میزان تحصیلات رابطه معناداری وجود دارد و کارآفرینی و خلاقیت در کارکنان با میزان تحصیلات بالاتر، بیشتر خواهد بود. هم چنین بین هر چهار بُعد خلاقیت (سیالی، انعطاف پذیری، ابتکار و بسط) با کارآفرینی همبستگی مثبت وجود دارد.
منابع فارسی
حسینی، ا. ال. (1378). ماهیت خلاقیت و شیوه های پرورش آن، مشهد: انتشارات آستان قدس رضوی.
دارابی، ج. (1380). رابطه خانواده، پایگاه اجتماعی و مکان کنترل با انگیزش پیشرفت، فصلنامه تعلیم و تربیت، شماره 3. 30-25
زارعی شمس آبادی، ف. (1387). رابطة شخصیت پویا با نیات کارآفرینی و موفقیت کار را هر در بین کارکنان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه اصفهان، پایان نامه کارشناسی ارشد.
سعیدی کیا، م. (1382). آشنایی با کار آفرینی، انتشارات سپاس.
صمدآقایی، ج. (1387). سازمان کارآفرین، تهران: مرکز آموزش مدیریت دولتی.
عزیزی، م. (1382). بررسی زمینه های بروز و پرورش کارآفرینی در دانشجویان سال آخر کارشناسی و کارشناسی ارشد دانشگاه شهیدبهشتی، پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه شهید بهشتی.
میرجلیلی، ف. (1385). اشتغال دانش آموختگان آموزش عالی و تأکید بر کارآفرینی به عنوان یک راهکار افزایش آن، مجلس و پژوهش، شماره 49 و50.
هزارجریبی، ج. (1382). بررسی میزان کارآفرینی دانش آموختگان علوم انسانی در عرصه نشریات فرهنگی و اجتماعی شهر تهران، رساله دکتری، دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه اصفهان.
منابع انگلیسی
Campo, C. H. (2008). Academia: Revista latinoamericana de adminiatracion, 40, 13-31.
Chin, T. (2008). Creativity, innovation and entrepreneurship. R & D Management, 38(3), 235-240.
Harryson, S. J. (2008). Entrepreneurship through relationships – navigating from creativity to commercialization. R & D Management, 38(3), 290-310.