اثر کاربرد کلرید کلسیم و اسانس آویشن بر برخی صفات پس از برداشت میوه توت فرنگی
الموضوعات :
بوم شناسی گیاهان زراعی
معصومه جنتی
1
,
وحید عبدوسی
2
,
مسعود مشهدی اکبر بوجار
3
1 -
2 -
3 -
تاريخ الإرسال : 27 الإثنين , رجب, 1435
تاريخ التأكيد : 20 الإثنين , ذو القعدة, 1435
تاريخ الإصدار : 26 الأربعاء , رمضان, 1435
الکلمات المفتاحية:
اسانس گیاهی,
آویشنباغی,
آویشنکوهی,
پلی فنلاکسیداز,
عمر پس از برداشت گلوتاتیون ردوکتاز,
ملخص المقالة :
توت فرنگی میوه مورد پسند مشتری در سراسر دنیاست و عوامل مختلفی سبب از بین رفتن زود هنگام و کاهش عمر انباری آن می گردد. در این پژوهش اثر غلظت های 0، 100، 200 و 300 میکرولیتر بر لیتر اسانس آویشن باغی و کوهی و نیز محلول کلریدکلسیم بر برخی خصوصیات پس از برداشت میوه توت فرنگی بررسی شد. صفات مورد ارزیابی شامل میزان مواد جامد محلول، آسکوربیک اسید، آنتوسیانین، قندهای محلول و فعالیت آنزیم پلی فنول اکسیداز و آنزیم گلوتاتیون ردوکتاز مورد بررسی قرار گرفت. غلظت 300 میکرولیتر بر لیتر آویشن باغی نسبت به سایر تیمارهای آزمایش، برمیزان مواد جامد محلول، آسکوربیک اسید، میزان آنتوسیانین و مقدار قندهای محلول اثرات معنی داری در سطح 5% داشته و غلظت 200 میکرولیتر بر لیتر آویشن کوهی نسبت به سایر تیمارها میزان فعالیت آنزیم پلی فنول اکسیداز را کاهش داده و میزان فعالیت آنزیم گلوتاتیون ردوکتاز را افزایش داد و اثر معنی داری در سطح 5% داشت. غلظت 300 میکرولیتر بر لیتر آویشن باغی در مقایسه با سایر غلظت ها صفات مورد اندازه گیری را بیشتر بهبود بخشید و ازآنجایی که اسانس های گیاهی به دلیل دارابودن مواد مؤثره مختلف و خاصیت ضدقارچی خود موجب کاهش فساد و افزایش عمر انباری محصول توت فرنگی می گردد، در نتیجه می تواند ماندگاری میوه ها را نسبت به میوه های شاهد افزایش دهد.
المصادر:
Asada K (2000) The water- water Cycle as Alternativephoton and Electron. Pilosophical Transection of The Royal Society of Land Bulletin 355:1413-1419.
Atress, Amal SH, El-Mogy MM, Aboul-Anean HE, Alsanius BW (2010) Improving strawberry Fruit Storability by Edible Coating as a Carrier of Thymol or Calcium Chloride. Journal of Horticultural Science & Ornamental Plants 2(3): 88-97.
Blokhina o, Virolainen e, Fagerstedt KV (2003) Antioxidats, Oxidative Damage and Oxygen Deprivation Stress. Areview Annales Botany 91:179-194.
Basirt M (1997) Effect of Harvest and Postharvest Calcium Chloride Treatment and Quality of Life of the Pear Fruit Storage cv. Shahmive. MSc Thesis, Tarbiat Modarres University, Tehran, Iran. [in Persian with English abstract].
Behnamian M, Masiha S (2002) Strawberry. Publications of Sotoode: Tabriz. Iran.
Fatemi S, Jafarpour M, Eghbalsaeid Sh (2011) Study of the Effect of Thymus vulgaris and Hot Water Treatment on Storage Life of Orange (Citrus siensis cv. Valencia). Journal of Medicinal Plants Research 6(6): 968-971.
Fulai L, Chictan R, Mathias NAD (2000) Effect on Carbohydrate Concentration in soybean leaves and early reproductive development. Field Crops Research 86: 1-3.
Garcia JM, Herrera S, Morilla A (1996) Effect of Postharvest Dips in Calcium Chloride on Strawberry. Journal of Agriculture and Food Chemistry 49: 30-33.
Hosein Zade E (2010) Effect of salicylic acid and calcium Salts and essential oils of rose and disease control Botrytis cinerea on the quality of cut flowers in the full house cv. M.Sc. Thesis, Islamic Azad University of Science and Research Branch of Tehran. Iran. [Persian with English abstract].
Jalili Marandi R, Hassani A, Ghosta Y, Abdollahi A, Pirzad AR, Sefidgon F (2011) Improving postharvest quality of table grape cv. Rishbaba using Thymus kotschyanus and Carum copticum essential oils. Journal of Food Safety 31(1): 132-139.
Lako J, Trennery VC (2007) Phytochemical selection falvonoles, carotenoides and the antioxidant properties of a wide of Fijian fruit and other readily available foods. Food Chemistry 101:1727-1774.
Manoranjan K, Mishram DB (1976) Catalase and proxidase and polyphenol oxidase activity during rice leaf senescence. Plant Biochem Enz 57: 315-319.
Mittler R, Vanderauwera S, Gollry M, Breusegem FV (2004) Reactive oxygen gene network of plant. Transition of Plant Science 9: 490-498.
Nisperos-Carriedo MO, Buslig BS, Shaw PE (1992) Simulataneous detection of dehydroascorbic, ascorbic, and some organic acids in fruits and vegetable by HPLC. Journal of Agricultural Food & Chemistry 40: 1127-1130.
_||_