اثر کاربرد جلبک قهوهای و ورمیکمپوست بر برخی صفات گوجهفرنگی گیلاسی در سیستم هیدروپونیک
الموضوعات : بوم شناسی گیاهان زراعی
سحر عراقیان
1
(دانشجوی کارشناسی ارشد اگرواکولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد مشهد، ایران)
علی باقرزاده
2
(استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات
دانشکده کشاورزی
دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد-ایران)
رضا صدرآبادی
3
(دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات
دانشکده کشاورزی
دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد
مشهد، ایران)
الکلمات المفتاحية: آب کشت, آسکوفیلوم نودوسوم, بیوآمینوپالیس, تولید اکولوژیک, کود بیولوژیک, کود مارمارین,
ملخص المقالة :
به منظور تعیین اثر سطوح مختلف عصارۀ جلبک قهوهای Ascophyllum nodosum و عصاره ورمیکمپوست بر عملکرد و اجزای عملکرد گوجهفرنگی گیلاسی، آزمایشی گلدانی به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی با سه تکرار در گلخانه ای در مشهد در سال 93-1392 به صورت آبکشت انجام شد. تیمارهای آزمایش جلبک قهوه ای و عصاره ورمی کمپوست در غلظتهای 0، 2، 4 و 6 در هزار بود. ابتدا بذور گوجه فرنگی گیلاسی در غلظتهای مذکور از هر تیمار خیسانده شده و در سینی کشت قرار گرفتند، نشای تولید شده گوجهفرنگی چهار یا پنج برگی به بستر کشت 1:1 پیت ماس و پرلیت منتقل شدند.. شاخص های رشدی شامل تعداد برگ و ارتفاع گیاه، قطر ساقه، وزن تر و خشک ساقه و صفات کیفی شامل ویتامین ث و اسیدیته میوه در انتهای آزمایش مورد ارزیابی قرار گرفتند. با کاربرد این دو کود بیولوژیک ویژگی های گیاه به طور محسوسسی بهبود یافت. افزایش غلظت در هر دو نوع کود بیولوژیک سبب بهبود ویژگی های کمی و کیفی در گوجه فرنگی گیلاسی گردید.. در مجموع کاربرد این دو نوع کود در غلظت 6 در هزار برای افزایش کیفیت و کمیت گوجه فرنگی گیلاسی را می توان توصیه نمود.
_||_