کاربست ارزشهای اخلاقی در کشاورزی ارگانیک
الموضوعات : فصلنامه کیفیت و ماندگاری تولیدات کشاورزی و مواد غذایی
محمد میرزایی حیدری
1
(1 دانشیار، گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، اصفهان ) خوراسگان(، دانشگاه آزاد اسالمی اصفهان، ایران.)
الکلمات المفتاحية: کشاورزی, تولیدات ارگانیک, انسان, اسلام, اخلاق,
ملخص المقالة :
اهمیت کشت و زرع در آیات متعدد قران و روایات دینی مورد تأکید فراوان گرفته است. بر طبق آیات و روایات کشاورزی، یکک تکالش مسکتمر، بکرای انسان به شمار میرود. از سویی، انسان با تالش و کار، بهصورت مستقیم و غیرمستقیم موجبات آسایش خود را فراهم آورده است؛ و همچنین آرامکش را هم با کسبوکار حالل میتوان ب ه دست آورد. مسائل اخالقی برآمده از کشاورزی همانند، مداخله انسان در مسیر طبیعت، تأثیرات پکارهای از اعمکال کشاورزی ب ه مثابه یک فعالیت ذاتی انسان، وظایف عملی انسانها در برابر طبیعت و محصوالت کشاورزی، شامل مواردی چون مصرف بهینه و حفک و نگهداری آبوهوای سالم و زمین حاصلخیز میگردد. به دلیل نگرانی عمومی از ناسکالم بکودن غکذا، تهدیکد سکالمت افکراد و تخریکب منکابع طبیعکی، کشاورزی ارگانیک که بر تولید محصوالت سبز تأکید دارد، کانون توجه قرار گرفته است. در اسالم تأکید بر غذای پاک و طیب و تولیکد کشکاورزی، بکا احترام به طبیعت و حف کامل تمامیت طبیعت، در واقع همان کشاورزی ارگانیک است که بکا مالحاکات اخکالی زیسکتی و سکالمت انسکان و دام در سالهای اخیر مطرح گردیده است. لذا احیا و انجام کشاورزی ارگانیک، ضرورتی اخالقی و انسانی برای کل دنیا و بشریت میباشد