بررسی ریشه واحد و شکست ساختاری ارزش صادراتی محصولات بخش کشاورزی (پسته، کشمش، خرما)
الموضوعات : فصلنامه علمی -پژوهشی تحقیقات اقتصاد کشاورزینسرین اوحدی 1 , مصیب پهلوانی 2 , جواد شهرکی 3
1 - دانش آموخته دکتری، اقتصاد کشاورزی، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران.
2 - دانشیار، گروه اقتصاد دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران.
3 - دانشیار، گروه اقتصاد دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران.
الکلمات المفتاحية: الگوی زیوت-اندریوز, الگوی لامسداین و پاپل, شکست ساختاری, محصولات صادراتی کشاورزی,
ملخص المقالة :
هدف از انجام این مطالعه بررسی ریشه واحد و شکست ساختاری ارزش صادراتی محصولات پسته، کشمش و خرما با استفاده از دادههای سالیانه سری زمانی برای دوره (1393-1353) است. اولین مرحله در این تحقیق، استفاده از آزمونهای سنتی ریشه واحد استاندارد است. از آنجایی که آزمونهای سنتی ریشه واحد ممکن است منجر به پذیرش ریشه واحد به طور اشتباه شود لذا از آزمونهای الگوی زیوت – اندریوز (1992) و الگوی لامسداین و پاپل (1997) استفاده میکنیم که نتایج قویتری درباره ویژگیهای سری زمانی فراهم میکنند. نتایج حاصل از به کارگیری آزمونهای سنتی ریشه واحد نشان داد که هیچ شواهدی مبنی بر رد فرضیه صفر ریشه واحد برای متغیرهای تحت بررسی وجود ندارد. برای آزمون ریشه واحد با یک شکست ساختاری درونزا از الگوی زیوت – اندریوز (1992) و دو شکست درونزا از الگوی لامسداین و پاپل (1997) استفاده میکنیم نتایج آزمونها نشان دادند که به ترتیب یک متغیر و دو متغیر از سه متغیر تحت بررسی مانا هستند همچنین نرخ ارز از مؤثرترین عوامل در تعیین زمان شکست ساختاری برای ارزش صادراتی، محصولات منتخب است.
13. Allaro, H.B., Belay, K., & Bekele, H. (2011). A time series analysis of structural break time in the macroeconomic variables in Ethiopia. African Journal of Agricultural Research, 6(2): pp.392-400. 14. Binuomote, S.O., & Ajetomobi, J.O. (2013). Structural breaks and the time series properties of selected export and food crops in Nigeria (1961-2007): an application of Perron Test. Indian Journal of economics, 193(370): pp. 425-438. 16. - Lumsdaine, R. L., & Papell, D. H. (1997). Multiple Trend Breaks and the Unit Root Hypothesis. Review of Economics and Statistics, 79(2): PP. 212-218. |
_||_