تبیین عوامل پایداری شغلی زنان در سطوح مدیریتی با رویکرد مدلسازی معادلات ساختاری
الموضوعات : فصلنامه زن و جامعههدا مجتهدزاده 1 , غلامرضا معمارزاده طهران 2 , قنبر امیرنژاد 3 , فؤاد مکوندی 4 , سیروس کرراهی مقدم 5
1 - گروه مدیریت دولتی، واحد شوشتر، دانشگاه آزاد اسلامی، شوشتر، ایران.
2 - گروه مدیریت دولتی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
3 - گروه مدیریت دولتی، واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
4 - گروه مدیریت دولتی، واحد شوشتر، دانشگاه آزاد اسلامی، شوشتر، ایران.
5 - گروه مدیریت دولتی، واحد مسجدسلیمان، دانشگاه آزاد اسلامی، مسجدسلیمان، ایران.
الکلمات المفتاحية: زنان, مدیریت, پایداری شغلی, وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی,
ملخص المقالة :
هدف: مناسبسازی بستری جهت پایداری زنان در سطوح مدیریتی، علاوه بر فراهم نمودن زمینه بهبود ارتباطات سازمانی و تسهیل نوآوری به رشد توانمندیهای فردی آنان نیز منجر میشود. این پژوهش حاضر با هدف طراحی الگوی پایداری شغلی زنان در سطوح مدیریتی انجام شده است.
روش: این تحقیق از نظر هدف، کاربردی و برحسب نحوه گردآوری دادهها از نوع توصیفی - پیمایشی میباشد. جامعه آماری پژوهش شامل 220 مدیر زن در سازمانهای تابعه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی شهرستان اهواز است که به روش تمامشمار انتخاب شدند. جهت گردآوری دادهها از تکنیک فازی در بخش کیفی و پرسشنامه محقق ساخته در بخش کمی استفاده گردید. روایی و پایایی پرسشنامه با نظر خبرگان و ضریب آلفای کرونباخ (90/0) محاسبه و تایید گردید. جهت آزمون فرضیههای پژوهش از مدل معادلات ساختاری در نـرمافـزار PLS بهره گرفته شد.
یافتهها: یافتههای پژوهش نشان داد که عوامل سازمانی و فرهنگی سهم بیشتری در تبیین پایداری شغلی مدیران زن دارند که در این میان ارزیابی مدیران بر اساس موفقیت و نه جنسیت، برابری در توزیع پاداشها و نتایج، نظارت بر عملکرد مدیران بدور از جنسیت، دسترسی به منابع اطلاعاتی سازمان از مهمترین عوامل پایداری شغلی هستند.
_||_