بررسی خواص ضدمیکروبی لاکتوباسیلوس کازئی و عصاره چای سفید (Camellia sinensis) بر باکتریهای اشریشیا کلی و لیستریا منوسایتوژنز
الموضوعات :افسانه وفا 1 , مریم قانع 2 , لاله بابائی خو 3
1 - گروه زیستشناسی، واحد اسلامشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اسلامشهر، ایران
2 - گروه زیستشناسی، واحد اسلامشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اسلامشهر، ایران
3 - گروه زیستشناسی، واحد اسلامشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اسلامشهر، ایران
الکلمات المفتاحية: لاکتوباسیلوس کازئی, خواص ضدمیکروبی, چای سفید, اشریشیاکلی, لیستریا منوسایتوژنز,
ملخص المقالة :
اثرات ضدمیکروبی چای بر روی بسیاری از میکروارگانیسمها ثابت شده است. پروبیوتیکها، مکملهای غذایی میکروبی هستند که اثرات مفیدی بر سلامت انسان دارند. این مطالعه بهمنظور بررسی اثر ضدمیکروبی لاکتوباسیلوس کازئی و عصاره چای سفید (Camellia sinensis) بر روی اشریشیاکلی و لیستریا منوسایتوژنز، انجام شد. برای این منظور، عصاره چای سفید تهیه شد و خواص ضدمیکروبی آن بر علیه اشریشیا کلی و لیستریا منوسیتوژنز به روش رقیقسازی در لوله و انتشار دیسک، مورد ارزیابی قرار گرفت. همچنین لاکتوباسیلوس کازئی کشت داده شد و پس از تهیه مایع رویی، خواص ضدمیکروبی مایع رویی و اثر همافزایی آن با عصاره چای سفید با روش انتشار چاهک بررسی شد. نتایج، فعالیت ضدمیکروبی قابلتوجهی از عصاره چای سفید با ناحیه بازدارندگی 4/0±15 و 6/0±18 میلیمتر را به ترتیب برای اشریشیاکلی و لیستریا منوسایتوژنز نشان داد. حداقل غلظت بازدارندگی و کشندگی عصاره چای سفید برای لیستریا منوسایتوژنز 5/6 و 5/12 و برای اشریشیاکلی 5/12 و 25 میلیگرم بر میلیلیتر بود. ترکیب عصاره چای سفید و مایع رویی لاکتوباسیلوس کازئی خاصیت بازدارندگی با قطر 6/0±23 و 2/0±20 میلیمتر به ترتیب برای اشریشیاکلی و لیستریا منوسایتوژنز ایجاد کرد. نتایج نشان داد که چای سفید دارای خواص ضدمیکروبی قابلتوجهی است و مایع رویی لاکتوباسیلوس کازئی میتواند فعالیت ضدمیکروبی آن را به میزان قابلتوجهی افزایش دهد. این ترکیب میتواند بهعنوان یک کاندید امیدوارکننده بهعنوان افزودنی غذایی برای مبارزه با باکتریهای بیماریزا منتقله از غذا، در نظر گرفته شود.
1. Mashreghi M, Momtazi F. Comparison of the antibacterial effects of various concentrations of alcoholic extracts of Rosmarinus officinalis, Hypericum perforatum and Carthamus tinctorius on the growth phases of Esherichia coli O157. Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences. 2012;11(2):103-14.
2. Amiri M, Ghane M, Khou L. Molecular typing and investigating the presence of efflux genes in urinary isolates of Klebsiella pneumoniae. 2019;30(1):8-20.
3. Quigley EM. Prebiotics and probiotics in digestive health. Clinical Gastroenterology and Hepatology. 2019;17(2):333-44.
4. Ershadian M, Branch D, Azad I. The antimicrobial and co-aggregation effects of probiotic lactobacilli against some pathogenic bacteria. Iranian Journal of Medical Microbiology. 2015;9 (3):14-22.
5. Anas M, Eddine HJ, Mebrouk K. Antimicrobial activity of Lactobacillus species isolated from Algerian raw goat's milk against Staphylococcus aureus. World Journal of Dairy and Food Sciences. 2008;3(2): 39-49.
6. Ghane M, Babaeekhou L, Ketabi SS. Antibiofilm activity of kefir probiotic lactobacilli against uropathogenic Escherichia coli (UPEC). Avicenna journal of medical biotechnology. 2020;12(4):221-229.
7. Ghane M, Babaeekhou L, Najafabadi BM, Mirmostafa MS. Lactic acid bacteria from kefir grains: Potential probiotics with antagonistic activity against multidrug resistant Gram-negative bacteria. Malaysian Journal of Microbiology. 2021;17(4):414-423.
8. Chavoshi FM, Imani FA, Saadatmand S. Antimicrobial effects of bacterial cell debris and supernatant of Lactobacillus casei isolated from yoghurt against Enterohemorrhagic Escherichia coli O157: H7. Journal of Ardabil University of Medical Sciences 2011;11(3):208-217.
9. Taylerson M. The health benefits of tea varieties from Camellia sinensis. The Plymouth Student Scientist. 2012; 5(1):304-312.
10. Hilal Y, Engelhardt U. Characterisation of white tea–comparison to green and black tea. Journal für Verbraucherschutz und Lebensmittelsicherheit. 2007;2:414-21.
11. Bansal S, Choudhary S, Sharma M, Kumar SS, Lohan S, Bhardwaj V. Tea: A native source of antimicrobial agents. Food research international. 2013;53(2):568-584.
12. Kusumawardani A, Sukmasari S, Mutalib NAA, Rahman SFA, Ichwan SJA. Comparative study of antimicrobial potential of White tea and black tea leaf extracts from east Java-Indonesia on two species of oral streptococci. Materials Today: Proceedings. 2019;16:2226-2230.
13. Arabestani B, Babaeekhou L, Ghane M. Antibacterial activity of different Artemisia dracunculus extracts against dental caries-related pathogens. Avicenna Journal of Dental Research. 2023;15(3):87-91.
14. Ghane M, Babaeekhou L, Shams M. Antimicrobial activity of Rhus Coriaria L. and Salvia Urmiensis bunge against some food-borne pathogens and identification of active components using molecular networking and docking analyses. Food Science and Technology. 2022;42:e08221.
15. Cossettini A, Vidic J, Maifreni M, Marino M, Pinamonti D, Manzano M. Rapid detection of Listeria monocytogenes, Salmonella, Campylobacter spp., and Escherichia coli in food using biosensors. Food Control. 2022;137:108962.
16. Jigisha A, Nishant R, Navin K, Pankaj G. Green tea: a magical herb with miraculous outcomes. International Research Journal of Pharmacy. 2012;3(5):139-148.
17. Alghamdi AI. Antibacterial activity of green tea leaves extracts against specific bacterial strains. Journal of King Saud University-Science. 2023;35(5):102650.
18. Fathi M, Ghane M, Pishkar L. Phytochemical composition, antibacterial, and antibiofilm activity of Malva sylvestris against human pathogenic bacteria. Jundishapur Journal of Natural Pharmaceutical Products. 2022;17(1): e114164.
19. Koohsari H, Ghaemi E, Sheshpoli MS, Jahedi M, Zahiri M. The investigation of antibacterial activity of selected native plants from north of Iran. Journal of medicine and life. 2015;8(2):38-46.
20. Dinçer E, Bağlam N. Determination of the antimicrobial activity of four different tea extracts against foodborne pathogens. Hacettepe University Faculty of Health Sciences Journal.10(3):610-624.
21. Granato D, do Prado-Silva L, Alvarenga VO, Zielinski AA, Bataglion GA, de Morais DR. Characterization of binary and ternary mixtures of green, white and black tea extracts by electrospray ionization mass spectrometry and modeling of their in vitro antibacterial activity. LWT-Food Science and Technology. 2016;65:414-420.
22. Camargo L, Pedroso L, Vendrame S, Mainardes R, Khalil N. Antioxidant and antifungal activities of Camellia sinensis (L.) Kuntze leaves obtained by different forms of production. Brazilian Journal of Biology. 2016;76:428-434.
23. Ho C-T, Lin J-K, Shahidi F. Tea and tea products: chemistry and health-promoting properties (1st edition): CRC press; 2008.
24. Soleymanzadeh Moghadam S, Minaeian S, Majidpour A, Adabi M, Hosseini Doust R. The Lactobacillus acidophilus supernatant: An effective and safe alternative to antibiotics. Iranian Journal of Toxicology. 2024;18(1):52-60.
25. Muhammad Z, Ramzan R, Abdelazez A, Amjad A, Afzaal M, Zhang S. Assessment of the antimicrobial potentiality and functionality of Lactobacillus plantarum strains isolated from the conventional inner Mongolian fermented cheese against foodborne pathogens. Pathogens. 2019;8(2):71.
26. Su P, Henriksson A, Nilsson C, Mitchell H. Synergistic effect of green tea extract and probiotics on the pathogenic bacteria, Staphylococcus aureus and Streptococcus pyogenes. World Journal of Microbiology and Biotechnology. 2008;24:1837-1842.