جداسازی، شناسایی و ریزپوشانی میکروبهای جدا شده از پساب کارخانجات لبنیات به وسیله آلژینات -گانودرما
الموضوعات :
سارا باقری فراهانی
1
,
حمید آزادگان قمی
2
,
محدثه لاری پور
3
1 - دانش آموخته ارشد بیوتکنولوژی، دانشکده علوم زیستی، گروه بیوتکنولوژی،دانشگاه آزاد اسلامی ،واحدتهران شمال، تهران، ایران
2 - PhD student in Mycology, Faculty of Veterinary Sciences, Islamic Azad University Science and Research Branch, Tehran, Iran
3 - .دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال
الکلمات المفتاحية: پروبیوتیک, انکپسولاسیون, گانودرما لوسیدوم , آلژینات سدیم,
ملخص المقالة :
هدف: در این تحقیق هدف بررسی اثرات کپسولهکردن پروبیوتیکهای جدا شده از لبنیات به وسیله آلژینات و پلیساکاریدهای گانودرما لوسیدوم بود. روش ها: بدین منظور۳۰ نمونه از پساب کارخانجات لبنیات اطراف اراک تهیه و تعداد ۱۵ ایزوله باکتریایی و ۱۵ ایزوله مخمری براساس تستهای بیوشیمیایی، ماکروسکوپی و میکروسکوپی جداسازی شد. سپس خصوصیات پروبیوتیک نسبی بررسی شده و بعد پلی ساکاریدهای گانودرما لوسیدوم استخراج و FTIR انجام شد. جدایههای برتر پروبیوتیک با استفاده از روش واکنش زنجیرهای پلیمراز شناسایی شدند. نهایتا اثر کپسوله کردن جدایههای برتر با استفاده از آلژینات سدیم و پلی ساکاریدهای گانودرما لوسیدوم روی آبمیوهی سیب صنعتی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: در این آزمایش ۲ ایزوله به ترتیب ساکارومایسس سروزیه سویه CEN.PK 113-7 دی و لاکتوباسیلوس دلبروکی سویه 4040 جداسازی شدند که خصوصیت نسبی پروبیوتیکی داشتند. این ایزولهها بعد از کپسوله رشد بیشتری نسبت به حالت آزاد داشتند. نتایج مطالعه حاضر نشان داد ماندگاری ویژگیهای حسی آبمیوه سیب صنعتی با استفاده از باکتری، آلژینات سدیم و پلی ساکارید و مخمرکپسوله شده نسبت به باکتری و مخمر آزاد بعد از گذشت ۶۰ روز نگهداری در دمای ۴ درجه سانتیگراد حفظ شد و زنده مانی باکتری به صورت مطلوبی افزایش داشت و مشخص شد بهترین عملکرد را در محافظت از باکتریها در کپسول با ترکیب باکتری لاکتوباسیلوس دلبروکی سویه 4040، آلژینات سدیم و پلی ساکارید های گانودرما لوسیدوم در آبمیوه سیب داشت. بحث: نتایج این مطالعه نشان میدهد استفاده از سویههای بومی انکپسوله شده در موادغذایی نه تنها ویژگیهای حسی را حفظ میکنند بلکه از فساد نیز جلوگیری میکنند.