اثر افزودن پروبیوتیک بتاپلاس در جیره بر عملکرد تولیدمثلی مولدین فرشتهماهی آب شیرین Pterophyllum scalare
الموضوعات :زینب آقایی 1 , رضا فرضی 2 , سهیل ایگدری 3 , سید حامد موسوی ثابت 4
1 - دانش آموخته کارشناسی شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، ایران.
2 - دانشجوی دکتری شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، ایران.
3 - دانشیار، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران.
4 - دانشیار، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعهسرا، ایران.
الکلمات المفتاحية: فرشته ماهی, درصدتفریخ, هماوری, پروبیوتیک بتاپلاس, درصد بازماندگی,
ملخص المقالة :
این مطالعه با هدف بررسی تاثیر پروبیوتیک بتاپلاس® جیره بر فاکتورهای هماوری، درصد تفریخ تخم، درصد بازماندگی لارو و فاصله بین تخم ریزی های متوالی در فرشته ماهی آب شیرین (Pterophyllum scalare) انجام شد. آزمایش با 3 گروه غذایی شامل جیره پایه بدون افزودن پروبیوتیک بتاپلاس، جیره پایه به همراه0/5 گرم پروبیوتیک بتاپلاس به ازای هر کیلوگرم غذا و جیره پایه به همراه 1 گرم پروبیوتیک بتاپلاس به ازای هر کیلوگرم غذا و هر تیمار با 4 تکرار انجام شد. در این پژوهش 12 جفت ماهی مولد آنجل در 12 مخزن شیشه ای با حجم 50 لیتر در دمای 1±28 درجه سانتی گراد نگهداری شدند. غذادهی 3 بار در روز و با فاصله زمانی 8 ساعت صورت گرفت. نتایج این بررسی نشان داد بیشترین میزان هماوری کاری با میانگین 43/92 ± 450/3 عدد تخم و درصد تفریخ 0/94 ± 95/80 و درصد بازماندگی لارو 2/10 ± 94/75 در ماهیان تغذیه شده با 10 گرم پروبیوتیک بتاپلاس به ازای هر کیلو گرم غذا بود که با تیمار شاهد اختلاف معنی داری داشت. همچنین نتایج بررسی نشان داد کمترین فاصله بین تخم ریزی های متوالی با میانگین 0/77 ± 5/56 روز در تیمار تغذیه شده با 10 گرم پروبیوتیک بتاپلاس به ازای هر کیلوگرم مشاهده شد که با تیمار های دیگر اختلاف معنی داری داشت (0/05>P). در نتیجه گیری کلی می توان بیان نمود استفاده از 10 گرم پروبیوتیک بتاپلاس به ازای هر کیلوگرم غذا سبب افزایش کارایی تولیدمثلی و کاهش مدت زمان لازم برای تخم ریزی در این ماهی می گردد.
_||_