ارزیابی سطح آلودگی به جیوه در کپسول های روغن ماهی امگا- 3 استحصالی از ماهی های راسته کوسه و تن عرضه شده در شهر تهران به روش ولتامتری چرخه ای
الموضوعات : پاتوبیولوژی مقایسه ایبهروز اکبری آدرگانی 1 , لطیفه نویدپور 2 , مریم شکرچی 3
1 - ندارد
2 - ندارد
3 - ندارد
الکلمات المفتاحية: روغن ماهی, امگا- 3, جیوه, هضم میکروویو, ولتامتری چرخه
, 
, ای, عریانسازی,
ملخص المقالة :
روغن ماهی سرشار از اسیدهای چرب مفید است. امروزه استفاده از روغن ماهیامگا- 3 به دلیل اثرات مفید آن بر سلامت انسان مصرف بیشتری پیدا کرده است.امروزه به دلیل فعالیت های صنعتی، انتشار جیوه و ترکیبات آن به محیط زیادشده و به دلیل خطر برای سلامت انسان نگرانی هایی در مورد بروز آلودگیجیوه در روغن ماهی وجود دارد. هدف اصلی این تحقیق ارزیابی سطح آلودگیکپسول های روغن ماهی امگا- 3 به جیوه در سطح عرضه در شهر تهران به روشولتامتری چرخه ای است. بدین منظور 14 نمونه تجاری روغن ماهی از سطحشهر تهران جمع آوری و به آزمایشگاه منتقل شد. در این تحقیق از روش آمادهسازی هضم میکروویو و آنالیز ولتامتری چرخه ای برای تعیین مقدار جیوه استفادهگردید. فرآیند هضم در فشار ثابت 50 بار و شیب دمایی 145 تا 200 درجهسانتی گراد طی چهار مرحله انجام شد. نتایج این بررسی نشان داد که غلظت جیوه در 14 نمونه روغن ماهی مورد بررسی در دامنه 11/03 تا 107/11 نانوگرم بر میلی لیتر بوده است( Pاز راسته کوسه ماهی و ماهی تن که مستعد تجمع جیوه هستند می تواند سلامتمصرف کننده را دچار مخاطره جدی کند.