تعیین و بررسی برخی خواص فیزیکی و مکانیکی بادام درختی رقم ربیع
الموضوعات :مهرداد سلیمی 1 , محمد غلامی 2 , شهرام محسنی 3 , احسان عبدالعلی زاده 4
1 - دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه ماشینهای کشاورزی، واحد تاکستان، دانشگاه آزاد اسلامی، تاکستان، ایران
2 - دانشیار گروه ماشینهای کشاورزی، واحد تاکستان، دانشگاه آزاد اسلامی، تاکستان، ایران
3 - مدرس مرکز آموزش جهاد کشاورزی استان اردبیل، ایران
4 - دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه ماشینهای کشاورزی، واحد تاکستان، دانشگاه آزاد اسلامی، تاکستان، ایران
الکلمات المفتاحية: بادام ربیع, خواص فیزیکی, خواص مکانیکی, خواص اصطکاکی,
ملخص المقالة :
مقدمه: طراحی صحیح و مناسب تجهیزات انتقال، برداشت و فرآوری محصولات کشاورزی نیازمند دانش کافی از خصوصیات فیزیکی و مکانیکی آن محصول می باشد. مواد و روش ها:در این تحقیق مشخصه های فیزیکی (شامل ابعاد، جرم، میانگین قطر هندسی، کرویت، سطح رویه، حجم و فرآیند جذب رطوبت) بادام درختی رقم ربیع و مغز آن و خواص مکانیکی (شامل نیرو، تغییر شکل، انرژی و توان لازم برای شکست) بادام درختی رقم ربیع تعیین شد. یافته ها: میانگین قطر متوسط هندسی برای بادام ربیع 37/22 میلی متر و برای مغز آن 42/13میلی متر بود. میانگین کرویت برای بادام 654/0 درصد و برای مغز آن 523/0 درصد بود. با قرار دادن نمونه هایی از مغز بادام در آب فرآیند جذب رطوبت مغز بادام مطالعه و مدل های ریاضی آن تدوین شد. از فاصله ی زمانی بین 13-9 ساعت پس از قرار دادن نمونه های مغز بادام در آب کل افزایش وزن آن ها نسبت به وزن اولیه 36 تا 41 درصد بود که این مقدار پس از 18 ساعت به 44 درصد افزایش یافت. نتیجه گیری: ضریب اصطکاک استاتیک بادام و مغز آن به ترتیب روی شیشه و آهن گالوانیزه کمترین بود. بررسی اثر رطوبت بر ضریب اصطکاک استاتیک بادام نشان داد که با افزایش رطوبت این ضریب افزایش می یابد. در بررسی خواص مکانیکی نتایج بدست آمده نشان داد که تاثیر سرعت بارگذاری و جهت بارگذاری بر نیرو، انرژی و توان لازم برای شکست بادام در سطح یک درصد معنی دار بود. توان مصرفی برای شکست بادام با افزایش سرعت از50 به 200 میلی متر بر دقیقه افزایش یافت. با افزایش سرعت بارگذاری، نیروی شکست بادام، به طور معنی داری کاهش و تغییر شکل در نقطه ی شکست افزایش یافت. نیروی شکست بادام در بارگذاری در جهت محور داراز (Z) کمترین بود.