ارزیابی فراوانی آرکوباکتر بوتزلر ی در گوشت ماکیان عرضه شده در مراکز فروش شهرستان تنکابن با استفاده از تکنیک های کشت و PCR
الموضوعات :زهرا پورعباسقلی 1 , مسعود قانع 2 , مهدی قیامی راد 3
1 - کارشناس ارشد گروه میکروبیولوژی، واحد اهر، دانشگاه آزاد اسلامی تبریز ،
، ایران
2 - استادیا ر گروه میکروبیولوژی، واحد تنکابن، دانشگاه آزاد اسلامی، مازندران، ایران
3 - استادیار گروه میکروبیولوژی، واحد اهر، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
الکلمات المفتاحية: آرکوباکتر بوتزلری, گوشت ماکیان, PCR,
ملخص المقالة :
مقدمه: جنس آرکوباکتر همراه با کمپیلوباکتر در خانواده کمپیلوباکتریاسه قرار دارد .آرکوباکترها باکتری های گرم منفی، بدون اسپور و میکروآئروفیلیک هستند که به وسیله رشد در حضور اکسیژن و دماهای پایین از جنس کمپیلوباکتر متمایز می شوند. این باکتری ها میله ای، به و یا مارپیچی شکل هستند. Sشکل آرکوباکتر بوتزلری رایج ترین گونه این جنس است به عنوان پاتوژن زئونوز و نوظهور شناخته شده است. هدف اصلی از این مطالعه ارزیابی فراوانی آرکوباکتر بوتزلری از گوشت ماکیان عرضه شده در مراکز فروش در شهرستان تنکابن بود. مواد و روش ها: جهت جداسازی از تکنیک استاندارد کشت و به منظور تعیین هویت و شناسایی از تست های فنوتایپینگ استفاده گردید. با و تکثیر ژن اختصاصی PCRاستفاده از آزمون آرکوباکتر تایید تست های فنوتایپینگ صورت پذیرفت. یافته نمونه گوشت ماکیان از خرده فروشی 95 ها: در مجموع های تنکابن جمع آوری و با هدف بررسی حضور گونه آرکوباکتر بوتزلری مورد آزمایش قرار گرفتند. بر پایه آزمون %) به 12/63 نمونه مورد مطالعه ( 95 نمونه از 12 های کشت آرکوباکتر بوتزلری آلوده بودند. هم چنین نتایج فنوتایپینگ را تائید نمود. PCRتکنیک نتیجه گیری: گرچه این باکتری تقریباً از تمامی مخازن محیطی جدا شده است، اما میتوان ماکیان را مخازن اصلی آرکوباکتر ها دانست. از این رو حضور این باکتری بیماریزا در گوشت ماکیان منطقه مورد تحقیق می تواند احتمال انتقال این عامل بیماری زا را به انسان از طریق مصرف محصولات غذایی افزایش دهد.
Allos, B. M. & Blaser, M. J. (2008). Campylobacter infection. Cecil medicine. Ed. Lee G, Ausiello D. 23rd ed. Philadelphia: saunders Elsevier. 2230-2233
Atabay, H. I., Corry, J. E. & On, S. L. (1998). Diversity and prevalence of Arcobacter spp. In broiler chikens. J Appl Microbiol., 84(6),1007-10016.
Baserisalehi, M., Bahador, N. & Kapadnis, B. P. (2004). A novel method for isolation of Campylobacter spp from environmental samples, involving sample processing, and blood- and antibiotic-free medium. Journal of Applied Microbiology, 97(4), 853-860.
Dediste, A., Aeby, A., Ebraert, A.V.L., Tridiani, R. & Vandenberg, O. (1998). Arcobacter in Stool. Clinical Features, diagnosis and antibiotic succeptibility. In: Lastovica Aj, Newell DG, L astovica EE editors. campylobacter,Hlicobacter and velated Organism captown, South Africa. In Slitute of child health, university of cape town, 44(2), 436-439.
Eifert, J. D., Castel, F. W., Pierson, C. T. & Larsen, H. (2003). Comparison of sampling Techniques for Detection of Arcobacter butzelri from chiken. Poult Sci, 82(12),1898-1902.
Ellis, W. A., Neill, S. D. O., Brien, J. J., Ferguson, H. W. & Hanna, J. (1977). Isolation of Spirillum/vibrio- Like Organisms from bovine Fetuses. Vet Rec, 100 (21), 451-452.
Gonzales, A. & Ferrus, M. (2011). A Study of Arcobacter spp. contamination in fresh lettuces detected by different cultural and molecular methods. Int. J. of Food Microbiology, 145(3), 311-314
Hoa, T. K., Lien T. A. & Wim, G. (2006). vertical transmission of Arcobacter spp in chickens, 115, 46-53.
Houf, K., De Zutter, L., Van Hoof, J. & Vandamme, P. (2002). Occurrence and Distribution of Arcobacter species in Poultry processing. Journal of Food protection., 65, 1233-1239.
ICMSF. Microorganisms in foods. Microbiological testing in food safety management. (2002). International Commission on Microbiological Specifications for Foods. Kluwer Academic/Plenum, New York, NY.
Lipman, L., Ho, H. & Gaastra, W. (2008). The presence of Arcobacter species in breeding Hens and eggs from these hens. poult. Sci., 87(11), 2404-2407.
Maria, L. A., Adriana, C. & Heriberto,F. (2011). Arcobacter butzleri first isolation report from chicken carcasses in castaria. Braz. J. Microbiol., 42(2), 702-706.
McElwain, R. D. (2002). Survival and recovery characteristic of Arcobacter butzleri in groundwater microorganisms. Davis College of Agriculture, Forestry, and Consumer Sciences at West Virginia University, Morgantown, West Virginia. pp 360-365.
Moreno, Y., Botella, S., Luis Alonso, J., María, A., Hernandez, M. & Hernandez, J. (2003). Specific Detection of Arcobacter and Campylobacter Strains in Water and Sewage by PCR and Fluorescent In Situ Hybridization. Applied and environmental microbiology, 69(2), 1181–1186.
Son, I., Engllen, M., Berrang, M., Fedorka-Cary, P. & Harrison, A. (2007). Prevalence of Arcobacter and Campylobacter on broiler carcasses during processing. Int J Food Microbiol, 113(1), 16-22.
Taylor, D. N., Kiehlbauch, J. A., Tee, W., Pitarangsi, C. & Echeverria, P. (1991). Isolation of group 2 aerotolerant Campylobacter species from Thai children with diarrhea. J. Infect. Dis, 163(5),1062–1067.
Vandamme, P., Falsen, E., Rossau, R., Hoste, B., Segers, P., Tytgat, R. & De Ley, J. (1991). Revision of Campylobacter, Helicobacter, and Wolinella taxonomy: emendation of generic descriptions and proposal of Arcobacter gen. novo. Int. J. Syst. Bacteriol, 41(1), 88-103
Vandenberg, O., Dediste, A., Houf, K., Ibe Kwem, S. & Souayah, H. (2004). Arcobacter Species in human. Emerg. Infect. Dis, 10(10),1863-1867.