بررسی تأثیر پروبیوتیکهای لاکتوباسیلوس جدا شده از مدفوع گاو و گاومیش بر کاهش غلظت کلسترول در شرایط آزمایشگاهی
الموضوعات :حسین محمدی 1 , احسان عناصری 2 , امیر توکمه چی 3
1 - دانش آموخته دکتری حرفه ای دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه
2 - گروه بیماری های درونی و کلنیکال پاتولوژی دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه
3 - گروه میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه
الکلمات المفتاحية:
ملخص المقالة :
در این بررسی تأثیر چند گونه متفاوت لاکتوباسیلوس جدا شده از مدفوع گاو و گاومیش از دامداریهای اطراف ارومیه بر میزان کلسترول مورد مطالعه قرار گرفت. در بررسیهای باکتری شناسی نمونههای مدفوع گاو، تنها 5 گونه متفاوت از جنس لاکتوباسیلوس جدا شد. بیشترین فراوانی مربوط به لاکتوباسیلوس رامنوسوس (5/37 %) و کمترین آن مربوط به لاکتوباسیلوس فرمنتوم و لاکتوباسیلوس دلبروکی (5%) بود. در بررسیهای باکتریشناسی نمونههای مدفوع گاومیش نیز 10 گونه متفاوت از جنس لاکتوباسیلوس و تنها یک گونه بیفیدوباکتریوم جداسازی شد. لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس دارای بیشترین فراوانی (25 %) و لاکتوباسیلوس بولگاریکوس دارای کمترین (28/2 %) فراوانی بود. در این مطالعه توانایی باکتریهای جداسازی شده از نمونههای مدفوع برای کاهش میزان کلسترول در محیط کشت مایع MRS سنجیده شد. بر اساس این یافتهها هیچ کدام از باکتریهای لاکتوباسیلوس جدا شده از نمونههای مدفوع گاو نتوانستند تغییری در میزان کلسترول موجود در محیط کشت ایجاد نمایند. در حالیکه برخی از لاکتوباسیلوسهای مدفوع گاومیش توانستند مقدار کلسترول موجود در محیط کشت را پس از 24 ساعت کاهش دهند. این کاهش بسته به گونه باکتری متفاوت بوده و بیشترین آن مربوط به لاکتوباسیلوس پاراکازئی (50 %کاهش) و کمترین آن مربوط به لاکتوباسیلوس کازئی (12 %) بود.
1- نوروزی، ا. (1390). تأثیر سطوح مختلف پروبیوتیک و پری بیوتیک مخمری و اثرات سیمبیوتیکی آن در تغذیه گوسالههای ماده شیرخوار هلشتاین. فصل نامه تخصصی گاوهای شیری. سال سوم، شماره: 1، صفحات: 15-8.
2.Agerholm-Larsen, L., Raben, A., Haulrik, N., Hansen, A., Manders, M., Astrup, A. (2000). Effect of 8 week intake of probiotic milk products on risk factors for cardiovascular diseases. European Journal of Clinical Nutrition. 54: 288-297.
3.Anderson, J. W., Gilliland, S. E. (1999). Effect of fermented milk (yogurt) containing Lactobacillus acidophilus L1 on serum cholesterol in hypercholesterolemic humans. Journal of the American College of Nutrition. 18: 43-50.
4.Ataie-Jafari, A., Larijani, B., Alavi Majd, H., Tahbaz, F. (2009). Cholesterol-lowering effect of probiotic yogurt in comparison with ordinary yogurt in mildly to moderately hypercholesterolemic subjects. Annals of Nutrition and Metabolism. 54: 22-27.
5.Begley, M., Hill, C., Gahan, C. G. (2006). Bile salt hydrolase activity in probiotics. Applied and Environmental Microbiology. 72: 1729-1738.
6.Bhathena, J., Martoni, C., Kulamarva, A., Urbanska, A. M., Malhotra, M., Prakash, S. (2009). Orally delivered microencapsulated live probiotic formulation lowers serum lipids in hypercholesterolemic hamsters. Journal of Medicinal Food. 12: 310-319.
7.Corzo, G., and Gilliland, S. (1999). Measurement of bile salt hydrolase activity from Lactobacillus acidophilus based on disappearance of conjugated bile salts. Journal of Dairy Science. 82: 466-471.
8.De Roos, N., Schouten, G., Katan, M. (1999). Yoghurt enriched with Lactobacillus acidophilus does not lower blood lipids in healthy men and women with normal to borderline high serum cholesterol levels. European Journal of Clinical Nutrition. 53: 277-280.
9.Dimitonova, S. P., Bakalov, B. V., Aleksandrova-Georgieva, R. N., Danova, S. T. (2008). Phenotypic and molecular identification of lactobacilli isolated from vaginal secretions. Journal of Microbiology, Immunology, and Infection. 41: 469-477.
10.El-Gawad, I.A.A., El-Sayed, E., Hafez, S., El-Zeini, H., Saleh, F. (2005). The hypocholesterolaemic effect of milk yoghurt and soy-yoghurt containing bifidobacteria in rats fed on a cholesterol-enriched diet. International Dairy Journal. 15: 37-44.
11.Emami, A., Noeiaghdam, R. (2008). Cholesterol Assimilation with Isolated lactobacilli Strains of Fars’ Local Dairy Products. Armaghane Danesh. 13: 45-56.
12.Galdeano, C. M., de LeBlanc, A. d. M., Vinderola, G., Bonet, M. B., Perdigon, G. (2007). Proposed model: mechanisms of immunomodulation induced by probiotic bacteria. Clinical and Vaccine Immunology. 14: 485-492.
13.Gilliland, S., Speck, M. (1977). Enumeration and Identity of Lactobacilli in Dietary Product. Journal of Food Protection. 40: 760-762.
14.Gilliland, S., Walker, D. (1990). Factors to consider when selecting a culture of Lactobacillus acidophilus as a dietary adjunct to produce a hypocholesterolemic effect in humans. Journal of Dairy Science. 73: 905-911.
15.Gilliland, S., Nelson, C., Maxwell, C. (1985). Assimilation of cholesterol by Lactobacillus acidophilus. Applied and Environmental Microbiology. 49: 377-381.
16.Greenwald, C. (1991). Overview of fat and cholesterol reduction technologies. In: Haberstroh, C., Morris, C.E. (Eds) Fat and Cholesterol Reduced Foods. 21-34.
17.Hill, M. (1993). Probiotics: the scientific basis. Gut. 34: 863-864.
18.Hong, Z.J.Y. (2005). Progress in the effect of probiotics on cholesterol and its mechanism. Acta Microbiologica Sinica. 2: 34.
19.Hosono, A. (2000). Effect of administration of Lactobacillus gasseri on serum lipids and fecal steroids in hypercholesterolemic rats. Journal of Dairy Science. 83: 1705-1711.
20.Huang, Y., Wang, X., Wang, J., Wu, F., Sui, Y., Yang, L., Wang, Z. (2013). Lactobacillus plantarum strains as potential probiotic cultures with cholesterol-lowering activity. Journal of Dairy Science. 96: 2746-2753.
21.Khani, S., M Hosseini, H., Taheri, M., R Nourani, M., A Imani Fooladi, A. (2012). Probiotics as an alternative strategy for prevention and treatment of human diseases: a review. Inflammation Allergy-Drug Targets. 11: 79-89.
22.Liong, M., Shah, N. (2005). Acid and bile tolerance and cholesterol removal ability of lactobacilli strains. Journal of Dairy Science. 88: 55-66.
23.Martin, S. A., Streeter, M. (1995). Effect of malate on in vitro mixed ruminal microorganism fermentation. Journal of Animal Science. 73: 2141-2145.
24.McNamara, D. J., Lowell, A. E., Sabb, J. E. (1989). Effect of yogurt intake on plasma lipid and lipoprotein levels in normolipidemic males. Atherosclerosis. 79: 167-171.
25.Mirlohi, M., Soleimanian-Zad, S., Sheikh-Zeiondin, M., Fazeli, H. (2008). Enumeration of lactobacilli in the fecal flora of infant using two different modified de-Man rogosa sharpe media under aerobic and anaerobic incubation. Pakistan Journal of Biological Sciences. 11: 876-881.
26.Nanda, A. S., nakao, T. (2003). Role of buffalo in the socioeconomic development of rural Asia: Current status and future prospectus. Animal Science Journal. 74: 443-455.
27.Ooi, L.-G., Liong, M.-T. (2010). Cholesterol-lowering effects of probiotics and prebiotics: a review of in vivo and in vitro findings. International Journal of Molecular Sciences. 11: 2499-2522.
28.Ouwehand, A. C., Salminen, S., Isolauri, E. (2002). Probiotics: an overview of beneficial effects. Antonie Van Leeuwenhoek. 82: 279-289.
29.Panda, A., Reddy, M., Rao, S. R., Praharaj, N. (2003). Production performance, serum/yolk cholesterol and immune competence of white leghorn layers as influenced by dietary supplementation with probiotic. Tropical Animal Health and Production. 35: 85-94.
30.Pereira D. I., Gibson G. R. (2002). Cholesterol assimilation by lactic acid bacteria and bifidobacteria isolated from the human gut. Applied Environmental Microbiology. 68: 4689-93.
31.Sanders, M. E. (2000). Considerations for use of probiotic bacteria to modulate human health. The Journal of Nutrition. 130: 384S-390S.
32.Taranto, M., Medici, M., Perdigon, G., Holgado, A. R., Valdez, G. (1998). Evidence for hypocholesterolemic effect of Lactobacillus reuteri in hypercholesterolemic mice. Journal of Dairy Science. 81: 2336-2340.
33.The Lipid Research Clinics Coronary Primary Prevention Trial results. I. Reduction in incidence of coronary heart disease. (1984). Jama Journal. 251: 351-364.
34.Yeo, S. K., Liong, M. T. (2010). Effect of prebiotics on viability and growth characteristics of probiotics in soymilk. Journal of the Science of Food and Agriculture. 90: 267-275.