بررسی و ارزیابی میزان ترکیبات اسیدهای فنولی و پلی فنولیک چند رقم فلفل( .Capsicum annum L ) با روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا
الموضوعات :نسرین رنجبر 1 , رضا حیدری 2 , رشید جامعی 3
1 - دانشگاه ارومیه و علوم پزشکی زاهدان
2 - استاد دانشگاه ارومیه
3 - دانشگاه ارومیه
الکلمات المفتاحية: فعالیت آنتی اکسیدانی, کروماتوگرافی, فلفل,
ملخص المقالة :
فلفل متعلق به خانواده Capsicum می باشد که از دیر باز به دلیل اثرات کاهش قند و فشار خون در طب سنتی ایران استفاده می شده است . مهم ترین متابولیت های برگ و میوه فلفل را فنل ها و به ویژه آنتوسیانین ها تشکیل می دهند که دارای خاصیت آنتی اکسیدانی قوی هستند. هدف از این پژوهش بررسی مقایسه ای مقدار ترکیبات فنلی، آنتوسیانینی و فلاونو ییدی در عصاره متانولی گیاه فلفل جمع آوری شده از نقاط مختلف ایران و بررسی خواص آنتی اکسیدانی آن می باشد.گیاه فلفل از استان های اصفهان، ارومیه و ترکیه در سال 1392 جمع آوری و تا زمان سنجش متابولیت های موردنظر در فریزر 80 - درجه ی سانتی گراد نگهداری شد. سپس ترکیبات مورد نظر فلفل با استفاده از متانول اسیدی تهیه و ترکیبات فنلی و خواص آنتی اکسیدانی به روش کروماتوگرافی با دستگاه Hplcاندازه گیری شد.بررسی عصاره های متانولی مناطق مختلف نشان داد که بیشترین مقد ار ترکیبات فنلی بر حسب وانیک اسید ( 1.5 میلی گرم بر گرم وزن خشک ) مربوط به فلفل نارنجی شهررضا و آنتوسیانینی بر حسب سیانیدین – گلوکوزید مربوط به فلفل های منطقه ارومیه بوده است و همچنین فلفل های این منطقه شهررضا نیز از فعالیت آنتی اکسیدانی بهتری در مقایسه با سایر مناطق برخوردار هستند .فلفل سرشار از ترکیبات فنلی بوده و نیز خاصیت آنتی اکسیدانی داشته می توان از آن به عنوان یک منبع گیاهی که دارای ترکیبات آنتی اکسیدانی است در صنایع غذا و دارو استفاده کرد.
_||_