تجزیه شیمیایی روغن اسانسی بدست آمده از تقطیر با آب (HD) و میکرو استخراج از فضای فوقانی فاز جامد((HS-SPME گیاهDC. Prangos uloptera از ایران، با استفاده از روشهای اسپکتروسکوپیGC و GC/MS
الموضوعات : شیمی کوانتومی و اسپکتروسکوپی
1 - عضو هیات علمی / دانشگاه آزاد شاهرود
الکلمات المفتاحية: β- فلاندرن, آلفا- پینن, سابینن و روغن اسانسی, واژه های کلیدی: Prangos uloptera, HS-SPME,
ملخص المقالة :
دراین تحقیق نمونه ای از گیاهprangos ulopetra DC. از شهرستان میامی، تابع شهرستان شاهرود جمع آوری گردید. اسانس گیاه به دوروش تقطیر با آب (HD)و میکرواستخراج از فضای فوقانی فاز جامد(HS-SPME) بدست آمد. تجزیه شیمیایی اسانسهای حاصل، با استفاده از روشهای GC و GC/MSنشان داد. 2- متیل بنزآلدئید(%37/11)، α- پینن(%03/10)، β- فلاندرن(%74/9)، سابینن(%04/9)، ترانس-β-اوسیمن(%9/8 )، اکتان(%81/8 )، γ- ترپینن(%82/6) و آلو- اوسمین(%76/6 ) ترکیبات اصلی مو جود در اسانس حاصل از تقطیر با آب می باشند.α- پینن(%43/20)، 1 (1– پروپنیل)سیکو هگزان(%52/13)، β-سابینن(%31/12)، β- فلاندرن(%49/11)و ترانس-β- اوسیمن(%76/ 6) ترکیبات اصلی مو جود در اسانس حاصل از میکرواستخراج از فضای فوقانی فاز جامد می باشد.
_||_