تاثیر سطوح مختلف شوری بر شاخص های خون شناسی ماهی سی باس آسیایی(Lates calcarifer)
الموضوعات : مجله پلاسما و نشانگرهای زیستیشیرین حامدی 1 , روح ال رحیمی 2 , محمود نفیسی بهابادی 3 , مریم عضدی 4
1 - دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه شیلات و محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین، دانشگاه شهرکرد، چهار محال بختیاری. ایران.
2 - استادیار، گروه شیلات و محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین، دانشگاه شهرکرد، چهار محال بختیاری. ایران.
3 - دانشیار، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی ، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر. ایران.
4 - کارشناس ، مرکز مطالعات دانشگاه خلیج فارس، بوشهر. ایران.
الکلمات المفتاحية: فاکتورهای خونی, شوری, واژه های کلیدی:سی باس آسیایی,
ملخص المقالة :
زمینه و هدف:استرس در محیطهای پرورشی و طبیعی همواره وجود دارد، شوری نیز یکی از فاکتورهای استرسزای محیطی است کهبرفیزیولوژی،کاراییرشدوجذبغذادرماهیموثرمیباشد. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر استرس شوری بر فاکتورهای خونی در ماهی سیباس آسیایی(Lates Calcarifer)میباشد، تا شرایط مناسب رشد ماهی و حدتحمل آن به غلظتهای شوری به هنگام سازش پذیری در انتقال به آبهای با شوریهای مختلف معین گردد.روش کار:در این تحقیق ابتدا ماهیان جوان با وزن اولیه ی 411/34/36 به مدت 14 روز به تدریج به شوری آب سازگار شدند. سپس آزمایشهای مربوطه به مدت 30 روز تحت تیمارهای مختلف شوری 0، 15، 35 و 50 گرم در لیتر ادامه یافت. این آزمایش در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار شوری و هرتیمار با سه تکرار انجام گردید که ماهیان بین 12 تانک فایبرگلاس توزیع شدند و هر تکرار حاوی 15 قطعه ماهی بود. در پایان آزمایش از سیاهرگ ساقهی دمی ماهیان خونگیری انجام و شاخص های خونی اندازهگیری شد. یافته ها:نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که با کاهش میزان شوری آب بین هیچ یک از تیمارها با هم و با گروه شاهد از نظر میزان فاکتورهای خونی بررسی شده اختلاف آماری معنی داری وجود ندارد(05/0Pنتیجه گیری:یافته های این تحقیق نشان میدهد که روند تدریجی تغییر شوری محیط از آب دریا با شوری50گرم بر لیتر به آب شیرین با شوری 0 گرم بر لیتر، به عنوان عامل استرسزا برای ماهی یوری هالین سی باس آسیایی (Lates Calcarifer)شناخته نمی شود و این ماهی توانایی سازش با سطوح مختلف شوری را داشته که نشان دهندهی غلبه موفق آن بر استرس محیطی وارد شده است.