بررسی اثر دوره های گرسنگی و رشد جبرانی برکیفیت لاشه بچه ماهی کپور
الموضوعات : مجله پلاسما و نشانگرهای زیستیخدیجه ابراهیمی 1 , مجید محمدنژاد شموشکی 2 , روح الله جوادیان 3 , مجتبی کشاورز دیوکلایی 4 , علی کاربخش راوری 5
1 - کارشناس ارشدگروه شیلات، واحد قائمشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، قائمشهر. ایران.
2 - استادیارگروه شیلات، واحد بندرگز، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرگز. ایران.
3 - کارشناس ارشدگروه شیلات، واحد قائمشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، قائمشهر. ایران
4 - کارشناس ارشدگروه شیلات، واحد قائمشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، قائمشهر. ایران
5 - استادیارگروه شیلات، واحد بندرگز، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرگز. ایران
الکلمات المفتاحية: بچه ماهی کپور, رشد جبرانی, گرسنگی, لاشه,
ملخص المقالة :
زمینه و هدفمعمولاً گونههای مختلف ماهیان درطول زندگی با پدیده گرسنگی بهطورطبیعی مواجه میشوند، چنین حالتی معمولاً درفصل زمستان،هنگام مهاجرتهای طولانی به منظور تخمریزی و یا زمانیکه غذا در محیط زندگی، به دلایل مختلفی کاهش پیدا میکند اتفاق میافتد و باعث کاهش شدید ذخایر انرژی بدن ماهیمیشود. روشکار:اینآزمایش در 5 تیمار و 3 تکرار شامل: تیمار شاهد: پنج هفته غذادهی کامل در طول دوره، تیمار 1: یک هفته گرسنگی کامل و یک هفته غذادهی کامل، تیمار 2: دو هفته گرسنگی کامل و یک هفته غذادهی کامل، تیمار3: سه هفته گرسنگی کامل و یک هفته غذادهی کامل، تیمار 4: چهار هفته گرسنگی کامل و یک هفته غذادهی کامل، انجام پذیرفت. میزاناکسیژنمحلول برابرppm6-5/5، دمابرابر 28-24 درجهسانتی گراد و pHدرطولدورهآزمایشبرابر 8-5/7 اندازهگیریگردیدبچه ماهیان کپور در طول دوره آزمایش و در تیمار شاهد و در زمان غذادهی تیمارهای دیگر با غذای تجاری (شامل: رطوبت 7/8 %، خاکستر 2/ 11%، پروتئین 32 % و چربی 5/10 % ) تغذیه شدند. یافته ها:با توجه به نتایج بهدست آمده از آنالیز لاشه بچه ماهیان کپور مشخص گردید در میزان درصد پروتئین، چربی، فیبر و خاکستر لاشه اختلاف معنی داری وجود دارد 05/0P بهطوریکه با افزایش طول دوره گرسنگی میزان چربی، پروتئین و فیبر کاهش و میزان خاکستر لاشه افزایش یافت. نتایج بررسی نشان داد که افزایش دوره گرسنگی باعث کاهش کیفیت لاشه و درصد بازماندگی بچه ماهیان کپور می گردد