بررسی اثر پری بیوتیک دیواره سلولی مخمربر تغییرات شاخص های خونی و ایمنی بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان
الموضوعات : مجله پلاسما و نشانگرهای زیستیمحمد اعتصامی پور 1 , عباسعلی زمینی 2 , مسعود فرخ روز 3
1 - دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، دانشکده منابع طبیعی، دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه شیلات، لاهیجان. ایران.
2 - دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، دانشکده منابع طبیعی، استادیار گروه شیلات، لاهیجان. ایران.
3 - دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، دانشکده منابع طبیعی، استادیار گروه شیلات، لاهیجان. ایران.
الکلمات المفتاحية: پری بیوتیک, دیواره سلولی مخمر, شاخص های ایمنی, شاخص های خونی, قزل آلای رنگین کمان,
ملخص المقالة :
زمینه وهدف:پریبیوتیکها مکملهای غذایی بالقوهای هستند که اثرات زیان بار عوامل عفونتزا را کاهش و تاثیرات مفیدی بر سلامتی میزبان دارند. هدف از این تحقیق بررسی اثر پریبیوتیک دیواره سلولی مخمر(Saccharomyces cerevisiaبرشاخصهای خونی و ایمنی بچه ماهیان قزلآلای رنگینکمان است.روش کار:برای انجام تحقیق 120 قطعه بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزنی 12/061/3 گرم به مدت 8 هفته به صورت تصادفی در سه تیمار 1%، 5/1%، 2% پری بیوتیک و شاهد، با 3 تکرار پرورش داده شدند. در پایان دوره پرورش شاخصهای خونی و ایمنی بچه ماهیان مورد مطالعه قرار گرفت. یافتهها:اختلاف معنی داری در میزان گلبولهای سفید، گلبولهای قرمز، هموگلوبین، هماتوکریت و نوتروفیل بین تیمار 2% و سایر تیمارها و گروه شاهد مشاهده گردید (05/0P). در فاکتورهای میانگین حجم گلبول قرمز و سایر فاکتورهای خونی اختلاف معنی داری در تیمارها دیده نشد (05/0P>). همچنین نتایج نشان داد که شاخصهای ایمنی غیر اختصاصی در خون نظیر لیزوزیم و ایمنی اختصاصی نظیر IgMو Igاختلاف معنیداری بین گروه تیماری تغذیه شده با 2% پری بیوتیک دیواره سلولی مخمر با سایر تیمارها و گروه شاهد داشتند (05/0Pنتیجهگیری:پریبیوتیک دیواره سلولی مخمر در سطح 2% بهکار رفته در جیره غذایی بهدلیل افزایش قابل توجه در شاخصهای ایمنی و برخی از پارامترهای خونی مورد بررسی، می تواند نقش مهمی در عملکرد ایمنی و بهبود شاخصهای خونی بچه ماهیان قزلآلای رنگینکمان ایفا نماید.