بررسی اثرات پروبیوتیک باکتوسل واسید فولیک برفاکتورهای خونی و ایمنی بچه ماهی شیپ
الموضوعات : مجله پلاسما و نشانگرهای زیستینگین دلسوز خاکی 1 , حسین خارا 2 , محمود محسنی 3 , علیرضا شناور ماسوله 4
1 - دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، دانشکده منابع طبیعی، کارشناس ارشد گروه شیلات، لاهیجان. ایران
2 - دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، دانشکده منابع طبیعی، استادیار گروه شیلات، لاهیجان. ایران.
3 - موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر، رشت. ایران.
4 - دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، دانشکده منابع طبیعی، استادیار گروه شیلات، لاهیجان. ایران.
الکلمات المفتاحية: اسیدفولیک, شاخص های خونی, سیستم ایمنی, ماهی شیپ, پروبیوتیک باکتوسل,
ملخص المقالة :
زمینه وهدف: ماهی شیپ از جمله ماهیان خاویاری دریای خزر است که برای آبزی پروری مناسب می باشد. پروبیوتیک ها اثرات مفیدی بر سلامتی و رشد موجود میزبان دارند. هدف از این پژوهش بررسی اثر Pediococcus acidilacticiو اسید فولیک برفاکتورهای خونی و ایمنی بچه ماهیان شیپ است.روش کار: تعداد 210 عدد بچه ماهی شیپ با تراکم 10 عدد در هر وان فایبرگلاس در 7 گروه: تیمار1 (4 میلیگرم اسید فولیک)، تیمار2(پروبیوتیک 300 گرم)، تیمار3( اسیدفولیک 4 میلیگرم و پروبیوتیک 200 گرم)، تیمار4 (اسیدفولیک 2 میلیگرم پروبیوتیک 300 گرم)تیمار5 ( اسید فولیک 2 میلیگرم و پروبیوتیک 200)، تیمار6 (اسید فولیک 4 میلیگرم و پروبیوتیک 300 گرم) تیمار 7 شاهد در 3 تکرار به مدت 8 هفته تغذیه شدند. در پایان آزمایش شاخصهای خونی و شاخصهای ایمنی در آنها اندازه گیری شد.یافته ها: بیشترین اختلاف معنی دار تعدادگلبول سفید در تیمار6 مشاهده گردید. ائوزینوفیل هیچ یک از تیمارها با هم اختلاف معنی داری نداشتند. کمترین میزان نوتروفیل و بیشترین میزان لنفوسیت در تیمار شاهد بود. بیشترین تعداد گلبول قرمز، میزان هموگلوبین، هماتوکریت در تیمار 6 و کمترین این شاخص در شاهد، مشاهده گردید. MCHو MCHCتیمارها، اختلاف معنی داری با هم نداشتند اما بیشترین MCVدر تیمار 4 با سایر تیمارها دارای اختلاف معنی دار داشت. بیشترین مقدار لیزوزیمدر تیمار 6و 5 بود.بیشترین ایمونوگلوبین و IgMدر تیمارهای 6 و 5 مشاهده گردید.نتیجه گیری:با توجه به نتایج فوق افزودن 4 میلی گرم اسید فولیک با 300 گرم پروبیوتیک در هر تن غذا می تواند در بهبود روند رشد و کارایی غذا نقش مثبتی را ایفا نماید.