تاثیر عصاره چای سبز بر میزان بیان ژنHER2 در رده سلول های سرطانی معده (AGS)
الموضوعات : مجله پلاسما و نشانگرهای زیستیسپیده درخشان 1 , زهرا دیلمی خیابانی 2
1 - کارشناس ارشد ژنتیک، گروه ژنتیک، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان، زنجان.ایران.
2 - استادیار،گروه ژنتیک، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان، زنجان. ایران
الکلمات المفتاحية: ژن HER2, چای سبز, سرطان معده,
ملخص المقالة :
زمینه و هدف:سرطان معده دومین علت مرگ ناشی از سرطان است. نتایج مطالعات ارتباطی میان ژن HER2و یکی از علل ایجاد سرطان معده را به اثبات رسانده است. فعالیت کاتچین های گیاه چای سبز با خاصیت ضدسرطانی موجب مهار سلولهای سرطانی میشود. با در نظر گرفتن این سه فاکتور ، تغییرات میزان بیان ژن HER2پس از تیمار سلولهای سرطانی معده با عصاره چای سبز بررسی گردیدروش کار:غلظت های 800 ، 1200 و 2000 μg/mlاز عصاره چای سبز در 2 گروه 48 و 72 ساعت بر سلول های AGSتیمار گردید. استخراج RNA، سنتز cDNAو بررسی میزان بیان ژنها توسط Real time PCRانجام شده و تغییرات بیان ژن مذکور با کمک آنالیزهای آماری انجام گردید.یافته ها:نتایج آنالیز داده ها نشان دهنده افزایش میزان بیان ژن HER2در غلظت 800 و کاهش میزان بیان در غلظت 1200 و 2000 μg/mlبوده و این کاهش متاثر از افزایش غلظت و افزایش زمان می باشد. در گروه 72 ساعت و غلظت 2000 μg/mlعصاره چای سبز حداکثر کاهش میزان بیان ژن HER2مشاهده شده است.نتیجه گیری:عصاره چای سبز در غلظت های بالا(2000 μg/ml)، موجب کاهش میزان بیان ژن HER2شده که این عامل می تواند موجب جلوگیری از رشد و پیشروی سلول های سرطانی معده شود.