بررسی عملکرد ایمنی پربیوتیک ایزومالتواولیگوساکارید بر کاهش عوارض بافت روده ماهی کپور معمولی(Cyprinus carpio) در مواجهه با غلظت های کشنده سم بوتاکلر(Machty
الموضوعات : مجله پلاسما و نشانگرهای زیستیمحمد فروهر واجارگاه 1 , فاطمه دارابی تبار 2 , سید علی اکبر هدایتی 3
1 - کارشناسی ارشد شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان. ایران
2 - کارشناسی ارشد شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان. ایران
3 - استادیار گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان. ایران
الکلمات المفتاحية: جیره غذایی, پربیوتیک ایزومالتواولیگوساکارید, سم بوتاکلر, آسیب های بافتی,
ملخص المقالة :
زمینه و هدف: افزودن پربیوتیکها به جیره غذایی باعث افزایش فعالیت آنزیمهای گوارشی و تحریک اشتها ایجاد تعادل میکروبی در روده میزبان، ساخت ترکیبات مفید از جمله ویتامینها و برخی آنزیمها، تحریک و افزایش کارایی سیستم ایمنی و افزایش رشد و توسعه سطوح غذایی می شود. هدف از این مطالعه بررسی اثر پربیوتیک ایزومالتواولیگوساکارید بر آسیبهای بافتی روده ناشی از غلظتهای کشنده سم بوتاکر در ماهی کپور معمولی است.روش کار:150 قطعه ماهی کپور با میانگین وزنی 57 /0±7/10 گرم به مدت دو هفته جهت سازگاری با شرایط محیطی در مخازن فایبرگلاس 200 لیتری قرار داده شدند. اضافه کردن پربیوتیک ایزومالتواولیگوساکارید به غذا با روش اسپری کردن به میزان g/kg1 صورت گرفت. با محاسبه LC50/96hبرای سم بوتاکلر 0/785چهار غلظت کشند ppm1/05ppm1/1،ppm1/2 وppm1/15، با هر سه تکرار این بررسی در نظر گرفته شد.یافته ها:بررسی های بافت شناسی ماهیان که در معرض پربیوتیک قرار داشتند، نشان دهنده بروز آسیب های بافتی در بافت روده نسبت به بافت های گروه شاهد بود. میزان آسیب های بافتی با افزایش غلظت سم درppm1/15مشاهده و عارضه ها شامل تخریب پرزهای روده، تغییر شکل و تخریب سلول های پوششی، و نکروز در بافت روده بود.نتیجه گیری:نتایج این مطالعه نشان داد که پربیوتیک ایزومالتواولیگوساکاریدنمیتواند از میزان آسیبهای بافتی روده در برابر غلظت های کشنده سم بوتاکلر(ماچتی) بکاهد و به عنوان فاکتور ایمنی در این مطالعه اثر سودمند و مثبتی در جهت افزایش ایمنی ماهی کپور در برابر غلظت کشنده آلاینده نشان نداد.