اثر مصرف مکمل سیر بر سطوح پروتئین و بیان ژن پاراکسوناز-1 بافت قلب در رتهای ماده مبتلا به پرفشاری خون پس از یک دوره تمرین استقامتی
الموضوعات : مجله پلاسما و نشانگرهای زیستیمحبوبه کریمی زاد کمارج 1 , آسیه عباسی دلویی 2 , علیرضا براری 3 , سید جواد ضیائ الحق 4
1 - گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایران
2 - گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایران
3 - گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایران
4 - گروه گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد شاهرود، دانشگاه آزاد اسلامی، شاهرود، ایران.
الکلمات المفتاحية: تمرین, سیر, فشار خون بالا, پاراکسوناز-1, رتهای ماده,
ملخص المقالة :
زمینه و هدف:پاراکسوناز-1 آنزیم آنتی اکسیدانی موجود در سطح HDL است که در جلوگیری ازفشار خون بالا و عوارض آن نقش دارد. هدف از این تحقیق بررسی اثر مصرف مکمل سیر بر سطوح پروتئین و بیان ژن پاراکسوناز-1 بافت قلب در رت های ماده مبتلا به پرفشاری خون پس از یک دوره تمرین استقامتی بود. روش کار: در این مطالعه تجربی، تعداد 30سر موش ماده ویستار با وزن 180 تا 220گرم به طور تصادفی در 6 گروه شامل کنترل سالم، شم، القاء فشار خون(هایپر)، سیر، تمرین استقامتی، تمرین استقامتی-سیر تقسیم شدند. رت ها پس از یک دوره رژیم غذایی و تزریق ماده L_NAME به میزان 10میلی گرم به ازای هرکیلوگرم از وزن بدن، 6روز در هفته به مدت 8 هفته به پرفشاری خون مبتلا گردیدند. سپس گروه های تجربی به مدت شش هفته 40 میلی گرم به ازای هرکیلوگرم وزن بدن مکمل سیر دریافت کردند. برنامه تمرین استقامتی نیز با سرعت 20 تا 30 متر در دقیقه و مدت 20 الی 35دقیقه، پنج جلسه در هفته و به مدت شش هفته اجرا شد. سطوح پروتئین و میزان بیان ژن با استفاده از کیت الایزا و روش Real Time PCR اندازه گیری و داده ها به روش t همبسته، تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی در سطح معنی داری 05/0>p تجزیه و تحلیل گردیدند. یافته ها:نتایج نشان داد بین میانگین پروتئین و بیان ژن پاراکسوناز -1 بافت قلب رت های ماده مبتلا به پرفشاری خون در گروه های مختلف تحقیق، تفاوت معناداری وجود ندارد(05/0>p). هم چنین بین سطوح پروتئین پاراکسوناز -1 بافت قلب در گروه های مختلف نسبت به گروه القاء فشار خون تفاوت وجود نداشت(05/0≤P). نتیجه گیری: با توجه به یافته های تحقیق حاضر، به نظر می رسد که کافی نبودن دورة ورزش(تواتر و شدت تمرینات) و میزان مکمل سیر می توانند از جمله علل احتمالی عدم اثربخشی در پژوهش حاضر باشند.
1.Abdel-Wahhab, KE., Khadrawy, Y.A., Mannaa, F.A. (2012). Aged garlic extract enhances paraoxonase 1 activity and suppress oxidative stress in CCl4 - Intoxicated rats Elwahid. Comunicata Scientiae; Bom Jesus, 3(1); 55-63.
2.Afkhami Ardakani, M., Kamali ardakani, A. (2008). Effect of garlic on blood pressure in type 2 diabetes. Daneshvar Medicine, 16(77); 1-6.
3.Alnaqeeb, M.A., Thomson, M., Bordia, T., Ali, M. (1996). Histopathological effects of garlic on liver and lung of rats. Toxicol Lett, 85(3);157-64.
4.Altoama, K., Mallem, M.Y., Thorin, C., Betti, E., Desfontis, J.C. (2016). Effect of nebivolol treatment during pregnancy on the intrauterine fetal growth, mortality and pup postnatal development in the l-NAME-induced hypertensive rats. Eur J Pharmacol, 791; 465-72.
5.Arslan, C., Gulcu, F., Gursu, M.F. (2002). Effects of oxidation stress caused hyacute and chronic exercise on levels of serum metabolities, paraoxonase and arylesterase activities. Meeting of the Federation of European Biochemical Ocieties, 2; 20-25
6.Ashraf, R., Khan, R.A., Ashraf, I., Qureshi, A.A. (2013). Effects of Allium sativum (garlic) on systolic and diastolic blood pressure in patients with essential hypertension. Pak J Pharm Sci, 26(5); 859-63.
7.Baghaiee, B., Siahkuhian, M., Hakimi, M., Bolboli, L., Ahmadi Dehrashid, K. (2016). The Effect paraoxonase-1, hydrogen peroxide and adiponectin changes on systolic and diastolic blood pressure of men’s with high blood pressure fallowing to 12 week moderate aerobic exercise. J Shahrekord Univ Med Sci, 18 (1); 81-92.
8.Bayan, L., Koulivand, P.H., Gorji, A. (2014). Garlic: A review of potential therapeutic effects. Avicenna J Phytomed, 4(1); 1-14.
9.Block, E. (2010). Garlic and other Alliums: the lore and the science. Cambridge: Royal Society of Chemistry.
10.Cardelle-Cobas, A., Soria, A.C., Corzo, N., Villamiel, M. (2010). A comprehensive survey of garlic functionality. Madrid: Nova Science Publisher.
11.Costa, L.G., Vitalone, A., Cole, T.B., Furlong, C.E. (2005). Modulation of paraoxonase (PON1) activity. Biochemical pharmacology, 69(4); 541-550.
12.Fleischauer, A.T., Arab, L. (2001). Garlic and cancer: a critical review of the epidemiologic literature. J Nutr, 131(3); 1032-1040.
13.Ghaforian Borojerdnia, M. (2001). A histopathological study of effects of intraperitoneal garlic extract on liver in rats. Avicenna J Clin Med, 8(3); 18-27.
14.Goldhammer, E., Ben-Sira, D., Zaid, G., Biniamini, Y., Maor, I., Lanir, A. (2007). Paraoxonase activity following exercise-based cardiac rehabilitation program. Journal of Cardiopulmonary Rehabilitation and Prevention, 27(3); 151-154.
15.Kjeldsen, S.E. (2018). Hypertension and cardiovascular risk: General aspects. Pharmacol Res, 129; 95-99.
16.Konukoglu, D., Fırtına, S., Serin, O., Cavusoglu, C. (2009). Relationship among plasma secretory phospholipase A2, oxidized low density lipoprotein & paraoxonase activities in hypertensive subjects treated with angiotensin converting enzyme inhibitors. Indian J Med Res, 129; 390-394.
17.Leuzzi, C., Marzullo, R., Modena, M.G. (2012). Is menopause a risk factor for ischemic heart disease in women? G Ital Cardiol (Rome), 13; 401-6.
18.Liu, L., Yeh, YY. (2002). S-alk (en) yl cysteines of garlic inhibit cholesterol synthesis by deactivating HMG-CoA reductase in cultured rat hepatocytes. J Nutr, 132(6); 1129-1134.
19.Monazzami, A.A., Rajabi, H., Gharakhanlou, R. (2013). The effect of endurance training on the protein content of sodium bicarbonate and sodium-hydrogen exchanger in skeletal muscle of rat. Olympic-journal, 20(4); 61-74.
20.Mousavi, T., Rafiei, A., Amjadi, O., Yoosefpour, M., Zakavi, A. (2015). Medicinal and nutritional properties of grapes in islamic references, traditional, and modern medicine. J Mazandaran Univ Med Sci, 25(130);169-190.
21.Nalcakan, G.R., Rana Varol, S., Turgay, F., Nalcakan, M., Zeki, OM. (2015). Effects of aerobic training on serum paraoxonase activity and its relationship with PON1-192 phenotypes in women. Journal of Sport and Health Science, 1-7.
22.Paravicini, T.M., Touyz, R.M. (2008). NADPH oxidases, reactive oxygen species, and hypertension: clinical implications and therapeutic possibilities. Diabetes Care, 31(2); 170-S180.
23.Pouladi Borj, B., Boghrabadi, V., Hejazi, S.M. (2015). Comparison of the effect of aerobic training exercise and different intensities on duration of post-exercise hypotension in middle-aged women. RJMS, 22 (134); 18-27.
24.Rashtchizadeh, N., Ghorbanihaghjo, A., Mir Momeni, M.M, Ghari Ghoran, M., Hashemzadeh, J. (2010). Effects of aqueous garlic extract on paraoxonase and arylesterase activity in rats. J Urmia Univ Med Sci, 21(2); 260-266.
25.Ried, K., Fakler, P. (2014). Potential of garlic(Allium sativum) in lowering high blood pressure: mechanisms of action and clinical relevance Integr Blood Press Control, 7; 71–82.
26.Romani, R., De Medio, G.E., Di Tullio, S., Lapalombella, R., Pirisinu, I., Margonato, V. (2009). Modulation of paraoxonase 1 and 3 expression after moderate exercise training in the rat. Journal of lipid research, 50(10); 2036-2045.
27.Saunders NA, Lee MA. (2013). Real time PCR: Advanced Technologies and Applications, Caister Academic Press.
28.Spirou, A., Rizos, E., Liberopoulos, E.N., Kolaitis, N., Achimastos, A., Tselepis, A.D. (2006). Effect of barnidipine on blood pressure and serum metabolic parameters in patients with essential hypertension: a pilot study. J Cardiovasc Pharmacol Ther, 11; 256-61.
29.Taheri Chadorneshin, H., Abtahi-Eivary, S.H., Yaghoubi, A., Ajam-Zibad, M. (2017). The effect of exercise training type on paraoxonase-1 and lipid profile in rats. Shiraz E-Med J,Inpress(Inpress); 46131.
30.Tas, M., Zorba, E., Yaman, M. (2012). Comparison of the effects of different training methods on arylesterase activity and paraxonase activity levels in hot environment. TOJRAS: The Online Journal of Recreation and Sport, 1(1); 1-8.
31.Tomita, H., Egashira, K., Kubo-Inoue, M., Usui, M., Koyanagi, H., Shimokawa, M. (1998). Inhibition of NO synthases induces inflammatory changes and monocyte chemoattractant protein-1 expression in rat hearts and vessels. Arterioscler. Thromb. Vasc. Biol, 18; 1456–1464.
32.Yeh, YY., Liu, L. (2001). Cholesterol-lowering effect of garlic extracts and organosulfur compounds: human and animal studies. J Nutr, 131(3); 989-993.
33.Zhang, Y., Yan, F., Bin, Z., Chuikun, L., Xueling, L. (2017). Effect of Tai Chi exercise for hypertension: a meta-analysis of randomized controlled trials. BIO Web of Conferences, 8; 10-22.