تاثیر عصاره چای سبز(Camellia sinensis) بر میزان بیان ژن های Bcl_2 و Bax در رده سلولی سرطانی معده AGS))
الموضوعات : مجله پلاسما و نشانگرهای زیستیمریم حقگو خمامی 1 , زهرا دیلمی 2
1 - کارشناس ارشد ژنتیک، گروه بیولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان. زنجان. ایران.
2 - استادیار،گروه بیولوژی ، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان.زنجان. ایران.
الکلمات المفتاحية: gastric cancer, چای سبز, Green tea, سرطان معده, BAX, AGS, Bcl-2,
ملخص المقالة :
زمینه و هدف: سرطان معده دومین علت مرگ به واسطه سرطان در جهان است. استفاده از داروهای گیاهی به علت داشتن عوارض جانبی کمتر اهمیت دارد. اثرات ضد سرطانی پلی فنول های کاتچین در چای سبز نقش کلیدی در پیشبرد سلول های سرطانی به آپوپتوز دارد. هدف از این مطالعه بررسی تغییرات بیان ژن های Bax و Bcl_2 در سلول ها AGS پس از تیمار با عصاره چای سبز است. روش کار: غلظت های 800 , 1200 , 2000 μg/ml از عصاره چای سبز برسلولهای AGS در 2 گروه 48 و 72 ساعت تیمار گردید. استخراج RNA، سنتز cDNA با استفاده از کیت انجام گردید. بررسی میزان بیان ژن های Bax و Bcl-2 با Real time PCR انجام شده و از ژن GAPDH به عنوان ژن رفرنس استفاده شد. یافته ها: نتایج آنالیز داده های Real time PCR با روش 2- ΔΔCt افزایش معنی دار بیان نسبت ژن های Bax / Bcl_2 در دوزهای 800 ، 1200 و 2000 μg/ml برای زمانهای 48 و 72 ساعت را نشان میدهد. بیشترین افزایش این نسبت در غلظت 2000 μg/ml دیده شد. نتیجه گیری: چای سبز موجب افزایش Bax/Bcl_2 وابسته به غلظت و زمان شده و این می تواند سلول سرطانی را به سمت مرگ سلولی برنامه ریزی شده سوق می دهد. این گیاه می تواند در روند درمان سرطان معده برای بیماران مبتلا به این سرطان، مفید واقع شود. البته برای درک مکانیسم عمل و نتایج دقیق تر، بایستی مطالعات برروی مدل حیوانی و بالینی انجام گیرد.
1.Aceto, N,, Duss , S., MacDonald, G., Meyer, DS., Roloff, T-C., Hynes, N E. (2012). Co-expression of HER2 and HER3 receptor tyrosine kinases enhances invasion of breast cells via stimulation of interleukin-8 autocrine secretion. Breast Cancer Research, 14(5); R131.
2.Antonsson, B., Martinou, J-C. (2000). The Bcl-2 Protein Family. Experim Cell Research, 256(1);50-7.
3.Amini Sarteshnizi, N., Teimori, H., Zahri, S., Mobini Dehkordi, M., Khosravi, S., Amini Sarteshnizi, R. (2015). Effect of Chrysin on AGS human gastric cancer cell line. J Gorgan Univ Med Sci, 16(4); 63-8.
4.Evacuasiany, E., Ratnawati, H., Liana, L K., Widowati, W., Maesaroh, M., Mozef ,T. (2014). Cytotoxic and antioxidant activities of catechins inhibiting the malignancy of breast cancer, Oxid Antioxid Med Sci, 3(2); 141-6.
5.Hoshyar, R., Bathaie, SZ., Sadeghizadeh, M. (2013). Crocin triggers the apoptosis through increasing the Bax/Bcl-2 ratio and caspase activation in human gastric adenocarcinoma, AGS, cells. DNA Cell Biol, 32(2); 50-7.
6.Hosainzadegan, H. , Ezzetpor, B. , Abdollahpor, F., Motamedy, M., Rashidipor, M . (2010). Study of cytotoxic activity of olive and green tea extracts on breast tumor cell line. J Ardabil Univ Med Sci, 10(4); 287-94. (persian)
7.Iravani, SH.(2013). Gastric cancer as a multifactorial disease. J Army Univ Med Sci., 11(2); 157-64. (persian)
8.Khosravi, A., Farid Hoseini, R., Jabbari Azad, F., Yousofzadeh, H., Moghiman, T., Vaez Tabasi, M. (2013). Inhibitory effects of saffron extract in preventing growth of colon adenocarcinoma cancerous cells. Medic J Mashhad Uni., 56(5);283-8. (persian).
9.Konturek, PC., Konturek, SJ., Sulekova, Z., Meixner, H., Bielanski, T., Starzynska, T.(2001). Expression of hepatocyte growth factor, transforming growth factor alpha, apoptosis related proteins Bax and Bcl-2, and gastrin in human gastric cancer. Aliment Pharmacol Ther., 15(7); 989-99.
10.Koshida, Y., Saegusa, M., Okayasu, I. (1997). Apoptosis, cell proliferation and expression of Bcl-2 and Bax in gastric carcinomas: immuno histo chemical and clinico pathological study. British Journal of Cancer,75(3); 367.
11.Ma, J., Shi, M., Li, G., Wang, N., Wei, J., Wang, T. (2006). Regulation of Id1 expression by epigallocatechin‑3‑gallate and its effect on the proliferation and apoptosis of poorly differentiated AGS gastric cancer cells. International Journal of Oncology, 43;1052-8.
12.Nishikawa, T., Nakajima, T., Moriguchi, M., Jo, M., Sekoguchi, S., Ishii, M. (2006). A green tea polyphenol, epigalocatechin-3-gallate, induces apoptosis of human hepatocellular carcinoma, possibly through inhibition of Bcl-2 family proteins. Journal of Hepatology, 44(6); 1074-82.
13.Paul-Samojedny, M., Kokocin´ska, D., Samojedny, A., Mazurek, U., Partyka, R., Lorenz, Z. (2005). Expression of cell survival/death genes: Bcl-2 and Bax at the rate of colon cancer prognosis. BBA, 1741(1-2); 25-9.
14.Phukan, RK., Narain, K., Zomawia, E., Hazarika, NC., Mahanta, J.(2006). Dietary habits and stomach cancer in Mizoram, India. J Gastroenterol, 41(5); 418-24.
15.Qin,. J, Xie, L-P., Zheng, X-Y., Wang, Y-B., Bai, Y., Shen, H-F. (2007). A component of green tea, epigallocatechin-3-gallate, promotes apoptosis in T24 human bladder cancer cells via modulation of the PI3K/Akt pathway and Bcl-2 family proteins. BBRC, 354(4); 852-7.
16.Reed, J.C.(2000). Mechanisms of apoptosis. AJP, 157(5); 1415-30.
17.Singh, BN., Shankar, SH., Srivastava, RK. (2011). Green tea catechin, epigallocatechin-3-gallate (EGCG): Mechanisms, perspectives and clinical applications. Biochem Pharmacol, 82(12);1807-21.
18.Wang, YC., Bachrach, U.(2002). The specific anti-cancer activity of green tea epigallocatechin-3-gallate (EGCG). Amino Acids, 22(2); 131-43.
_||_