شناسایی و جداسازی بیماری پوسیدگی نرم سیب زمینی با روشهای مورفولوژیکی، بیوشیمیایی و مولکولی از دامنه اصفهان
الموضوعات :طاهره شکیبافرد 1 , مسعود بهار 2 , مجید اولیا 3 , هادی کریمی پور فرد 4
1 - دانشگاه صنعتی اصفهان
2 - دانشگاه صنعتی اصفهان
3 - دانشگاه شهرکرد
4 - مرکز تحقیقات و آموزش کشـاورزی و منـابع طبیعـی
الکلمات المفتاحية: Bacteria, باکتری, Potato soft rot, بیماری پوسیدگی نرم سیبزمینی, Pectobacterium carotovorum subsp. Carotovorum,
ملخص المقالة :
بیماری پوسیدگی نرم سیبزمینی یکی از بیماری های مهم روی سیبزمینی می باشد. به این منظور طی نمونهبرداریهای انجام شده از 15 غده پوسیده دارای علائم لهیدگی، یک نوع باکتری گرم منفی دارای کلنی سبز متالیک بر روی محیطکشت EMB به دست آمد که بر اساس آزمون های مورفولوژیکی، بیوشیمیایی و فعالیت پکتولیتیکی متعلق به جنس Pectobacteriumتشخیص داده شد. تمامی این باکتری ها توانایی هضم نشاسته را نداشته، نسبت به اریترومایسین حساس نبودند؛ فسفاتاز منفی و توانایی رشد در ◦C37 را داشتند. آنها قادر به استفاده از قند های زایلوز، تری هالوز، آلفا متیل- D گلوکوزید و مالونات نبوده و از قندهای اینوزیتول، رامنوز و آرابیتول استفاده می کردند. با توجه به این خصوصیات اینباکتریبهعنوانcarotovorum subsp. carotovorum P.شناسایی شد. تمامی جدایه های این باکتری در آزمون PCR با جفت آغازگر G1/L1الگوی دو باندی مشابه با P. carotovorum subsp. carotovorum و متفاوت ازP. carotovoum subsp. atrosepticum وDickeya chrysanthemiایجاد نمودند که تحت تأثیر آنزیم برشی RsaI به قطعاتی حدود bp355، bp280 و bp180 تقسیم شدند. نتایج به دست آمده از روشهای مورفولوژیکی، بیوشیمیایی و مولکولی یکسان بودن جدایه های باکتریایی به دست آمده از غده های سیبزمینی منطقه دامنه و تعلق آنها بهP. carotovorum subsp. caratovorum را مورد تأیید قرار داد.
_||_