فعالیت دفاعی سیبهای مایه زنی شده با مخمرPichia guilliermondii و سیلیکون در مقابل Penicillium expansum
الموضوعات :لیلا فراهانی 1 , حسن رضا اعتباریان 2
1 -
2 -
الکلمات المفتاحية: POD, silicon, Phenolic compounds, ترکیبات فنولی, کپک آبی سیب, سیلیکون, Blue mold disease,
ملخص المقالة :
در این تحقیق تغییرات فعالیت آنزیم پراکسیداز و نیز ترکیبات فنلی در میوه سیب، پس از تیمار با مخمرPichia guilliermondii A6 و سیلیکون (Si) و مایه زنی با قارچ عامل بیماری کپک آبی Penicillium expansum F1 بررسی شد. نمونه برداری در روزهای صفر، دوم، چهارم، ششم و هشتم پس از مایه زنی قارچ عامل بیماری انجام گرفت. نتایج این آزمایش نشان داد که فعالیت آنزیم پراکسیداز در طی روز های نمونه برداری افزایش یافته و بیشترین فعالیت آنزیم در روز هشتم در تیمار ترکیبی مخمر با سیلیکون (AS) با مقدار∆OD/Min/mg Protein 58/168 مشاهده شد. نتایج مربوط به مقدار ترکیبات فنولی نیز نشان دهنده بیشترین مقدار این ترکیبات در روز دوم پس از مایه زنی عامل بیماری در تیمار ASF با مقدار µg/g FW 25/47 بود. بر اساس نتایج این آزمایش چنین به نظر می رسد که افزایش فعالیت آنزیم پراکسیداز و نیز ترکیبات فنولی می تواند دلیلی بر القای این ترکیبات دفاعی در میوه سیب باشد.
Benhamou, N. & Bélanger,R.R. 1998. Benzothiadiazole-mediated induced resistance to Fusarium oxysporum f. sp. radicis-lycopersici in tomato. Plant Physiology, 118:1203-1212.
Bélanger, R. R., Bowen, P. A., Ehret, D. L., & Menzies, J. G. 1995. Soluble silicon: Its role in crop and disease management of greenhouse crops. Plant Disease. 79:329-336.
Bi, Y., Tian, S.P., Guo, Y.R., Ge, Y.H. & Qin, G.Z. 2006. Sodium silicate reduces postharvest decay on Hami melons: Induced resistance and fungistatic effects. Plant Disease, 90:279-283.
Campos-Vargas, R. & Saltveit, M.E. 2002. Involvement of putative chemical wound signals in the induction of phenolic metabolism in wounded lettuce. Physiologia Plantarum, 114:73-84.
Chérif, M., Asselin, A., & Bélanger, R. R. 1994. Defense responses induced by soluble silicon in cucumber roots infected by Pythium spp. Phytopathology, 84, 236-242.
El-Ghaouth, A., Wilson, C. L., & Wisniewski, M. 1998. Ultrastructural and cytochemical aspects of the biological control of Botrytis cinerea by Candida saitoana in apple fruit. Phytopathology, 88: 282-291.
Epstein, E. 1999. Silicon. Annual Review of Plant Physiological Molecular Biology, 50: 641–64.
Etebarian, H. R. 1988. Evaluation of quantity changes in phenolic compound in races of barley during growth of Puccinia hordei, and their relation with the resistance of these races to leaf rust of barley. Iranian Journal of plant pathology, 24: 61-67 (In Persian).
Etebarian, H.R., Sholberg, P.L., Eastwell, K.C., Sayler, R.J. 2005. Biological control of apple blue mold with Pseudomonas fluorescens. Canadian Journal of Microbiology, 51: 591-598.
Ghasemi, R. 2010. Studies on Biological Control of Blue and Grean Mold of Orange with Some Yesats and Antagonism Mechanisms Involved. MSc thesis. Aboureihan Campus, University of Tehran. (In Persian).
Gholamnejad, J., Etebarian, H.R. & Sahebani, N. 2010. Biological control of apple blue mold with Candida membranifaciens and Rhodotorula mucilaginosa. African Journal of Food Science, 4: 001-007
Gong, Y., Toivonen, M.A., Lau, O.L. & Wiersma, A. 2001. Antioxidant system level in Braeburn apple is related to its browing disorder. Botanical Bulletin of Academic Sinica, 42:259-264.
Gorin, N., & Heidema, F.T. 1976. Proxidase activity in Golden Delicious apples as a possible parameter of ripening and senescence. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 24: 200-201
Murphy, A.M., Holcombe, L.J. & Carr, J.P. 2000. Characteristics of salicylic acid-induced delay in disease caused by a necrotrophic fungal pathogen in tobacco. Physiological Molecular Plant Pathology, 57:47-54.
Qin, G.Z. & Tian, S.P. 2005. Enhancement of biocontrol activity of Cryptococcus laurentii by silicon and the possible mechanisms involved. Phytopathology, 95:69-75.
Stevens, C., Khan, V. A., Lu, J. Y., Wilson, C. L., Chalutz, E., Droby, S., Kabwe, M. K., Haung, Z., Adeyeye, O., Pusey, L. P., & Tang, A. Y. A. 1999. Induced resistance of sweet potato to Fusarium root rot by UV-C hormesis. Crop Protection, 18: 463-470.
Vetter, J.L., Steinoerg, M.P. Nelson, A. 1958. Quantitative determination of Proxidase in sweet corn. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 6:39-41.