تاثیر تشعشعات فرابنفش بر تجزیه تدریجی اتیون در پسته
الموضوعات :سهراب ایمانی 1 , آرزو پژمان 2 , هادی استوان 3 , شهرام حسامی 4
1 - استادیار ،گروه حشره شناسی ،دانشکده کشاورزی،دانشگاه آزاد اسلامی،واحد علوم وتحقیقات تهران.
2 - دانشجوی دکتری حشره شناسی،گروه حشره شناسی ،دانشکده کشاورزی،دانشگاه ازاد اسلامی واحد علوم وتحقیقات فارس ،شیراز.گروه حشره شناسی ،دانشکده کشاورزی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز
3 -
4 - استادیار،گروه حشره شناسی،دانشکده کشاورزی،دانشگاه ازاد اسلامی،واحد شیراز
الکلمات المفتاحية: Pistachio, پسته, اشعه فرابنفش, واژههای کلیدی :اتیون, Keywords: ethion, uv radiation,
ملخص المقالة :
اتیون یک حشره کش طیف وسیع است که معمولا برای کنترل آفات پسته(Pistacia Vera L. )مورد استفاده قرار می گیرد. استفاده گسترده از آفتکشها روی میوه پسته نگرانی زیادی را در مورد باقیمانده آفتکش ها به وجود آورده است.در این مطالعه اشعه UV و فوتوکاتالیست TIO2 به عنوان عوامل تجزیه کننده ، جهت تجزیه تدریجی اتیون مورد استفاده قرار گرفتند.آزمایش در دو حالت اسپری آفتکش بر کاغذ صافی و میوه پسته انجام شد.براساس یکسری پیش آزمایش ،کاغذهای صافی آغشته به اتیون در زمانهای مناسب (5 ، 10 و 20 ساعت )داخل راکتور در معرض اشعه یو وی قرار گرفتند و پس از خارج شدن باقیمانده آفتکش روی انها اندازه گیری شد.درصد تجزیه اتیون در زمانهای یادشده به ترتیب (9.29، 24.77 و 33.49 درصد) تعیین گردید.در نهایت 2 لامپ UV در حضور و عدم حضور TIO2(200mg/ml) برای تجزیه تدریجی اتیون در میوه پسته استفاده شدند.همه تیمارها بازده متعادلی برای حذف اتیون از کاغذ صافی و میوه پسته داشتند. بازده به طور مثبت متاثر از تعداد لامپ uv و حضور TIO2 بود.اگر چه این آزمایش پتانسیل مثبت اشعه UV و TIO2را در تجزیه تدریجی اتیون در پسته نشان داد لذا مطالعات آتی برای بهینه سازی شرایط تجربی در تجزیه تدریجی لازم است.
_||_