اثر استفاده از پودر قارچ های خوراکی بر ریخت شناسی و میکروب شناسی روده در بلدرچین های ژاپنی نر
الموضوعات : فصلنامه کیفیت و ماندگاری تولیدات کشاورزی و مواد غذاییابوالفضل اسعدی دیزجی 1 , حبیب اقدم شهریار 2 , عبدالاحد شاددل تلی 3 , ناصر ماهری سیس 4 , جمشید قیاسی قلعه کندی 5
1 - استادیار، گروه علوم دامی، واحد شبستر، دانشگاه آزاد اسلامی، شبستر، ایران
2 - دانشیار، گروه علوم دامی، واحد شبستر، دانشگاه آزاد اسلامی، شبستر، ایران
3 - استادیار، گروه علوم دامی، واحد شبستر، دانشگاه آزاد اسلامی، شبستر، ایران
4 - استادیار، گروه علوم دامی، واحد شبستر، دانشگاه آزاد اسلامی، شبستر، ایران
5 - استادیار، گروه علوم دامی، واحد شبستر، دانشگاه آزاد اسلامی، شبستر، ایران
الکلمات المفتاحية: قارچ خوراکی, میکروب شناسی روده, بلدرچین ژاپنی, ریختشناسی,
ملخص المقالة :
پژوهش حاضر به منظور بررسی سطوح مختلف پودر قارچهای صدفی و دکمهای بر عملکرد ریخت شناسی و میکروب شناسی روده در بلدرچینهای ژاپنی نر انجام گرفت. این مطالعه با 420 قطعه جوجه بلدرچین ژاپنی نر در قالب طرح پایه کاملا تصادفی با 7 تیمار در 3 تکرار و 20 قطعه جوجه در هر تکرار اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل: گروه شاهد، سطوح نیم، یک و دو درصد قارچ صدفی و سطوح نیم، یک و دو درصد قارچ دکمهای بودند. پرندهها با شرایط محیطی و مدیریتی یکسان به مدت 84 روز آزمایشی، تحت جیرههای تغذیهای خاص هر تیمار قرار گرفتند. شمارش باکتریهای کلی فرمی در روده و بررسی ویژگیهای ریختشناسی روده در سن 84 روزگی انجام گرفت. مطابق نتایج به دست آمده، شمار کل باکتریهای رودهی باریک، لاکتوباسیلها، اشرشیاکلای و بیفیدو باکترهای روده بلدرچینهای ژاپنی 84 روزه تحت تاثیر نوع و مقدار قارچ قرار گرفتند (P<0.05). بیشترین و کمترین مقدار شمار کل باکتریهای رودهی باریک به ترتیب به تیمار شاهد و قارچ دکمهای دو درصد تعلق داشت. عمق کریپت و طول خمل در قسمتهای 10، 50 و 70 درصد روده به طور معنیداری تحت تاثیر نوع و سطوح مختلف قارچ صدفی و دکمهای قرار گرفت (P<0.05). نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که استفاده از دو درصد قارچ صدفی و یا دکمهای میتواند به عنوان محرک رشد در جیرهی غذایی بلدرچین ژاپنی استفاده شود.
_||_
1- Taylor D j. Effects of antimicrobials and their alternatives. Br. Poultry Sciense. 2001; 42: 67-78.
2- Fouladi P, Ebrahimnezhad Y, Aghdam Shahryar H, Maheri sis N, Ahmadzadeh A. Effects of organic acids supplement on perf-ormance, egg traits, blood serum biochem-ical parameters and gut microflora in female Japanese quail (Coturnix coturnix japonica). Brazilian Journal of Poultry Science, 2018; 20(1): 133-144.
3- Yusrizal D, Chen T C. Effect of adding chicory fructans in feed on broiler growth performance, serum cholesterol and intest-inal length. International Journal of Poultry Science, 2003; 2: 214-219.
4- Asadi Dizaji A, Aghdam Shahryar H, Shaddel Tili A, Maheri Sis N, Ghiasi Gha-lehkandi J. Effect of level of white button mushroom (Agaricus. bisporus) on blood biochemical characteristics of Japanese qua-ils (Coturnix Japonica).J. New Biol. Rep. 2014; .3(3): 175-181.
5- Breene W M. Nutritional and medicinal value of specialty mushrooms. Journal Food Protect, 1990; 53: 883-894.
6- Endo Mahata M, Syahputra Ritonga I, Hidayat K, Batubara L, Habiyah U, Rizal Y. The supplementation effect of oyster mush-room (Pleurotus ostreatus) in broiler's diet on their performance and cholesterol.19th Europ. Symp.Poultry Nutration. Potsdam, Germany. 2013;1-5.
7- Je J Y, Kim S K. Antioxidant activity of novel chitin derivatives. Bioorganic Medic inal Chemistry Letters. 2006;16: 1884-1887.
8- Park KM, Jin YH, Lee KT, Lee WI. Nam SW, Han YK. Influence of Epimedium kore-anum on the performance of laying hens, egg quality, and fat soluble vitamin and cholesterol contents in the yolk. Journal of Medicinal Plants Research, 2010; 4: 1971-1976.
9- Asadi Dizaji A. Aghdam Shahryar H. Maheri Sis N. Effect of level of oyster mus-hroom (Pleurotus. ostreatus) on perform-ance and blood biochemical characteristics in Japanese quails (Coturnix Coturnix). Iran-ian Journal of Applied Animal Science, 2017;7(4), 185-188.
10- Chang S T, Buswell J A. Mushroom nutriceuticals. World Journal Microbial Bio-tech, 1996; 12:473-476.
11- Giannenas I, Tsalie E, Chronis E F, Ma-vridis S, Tontis D, Kyriazakis I. Consum-ption of Agaricus bisporus mushroom affe-cts the performance, intestinal microbiota composition and morphology, and antioxi-dant status of turkey poults. Animal Feed Science Technology. 2011; 165, 218-229.
12- Ogbe A O, Mgbojikwe L O, Owoade A A, Atawodi S E, Abdu P A. The effect of a wild mushroom Ganoderma lucidum suppl-ementation of feed on the immune response of Pullet chicken to IBD vaccines. Elect. Journal of Environmental, Agricultural and Food Chemistry. 2008;7 (4): 2844-2855.
13- Ogbe A O, Alu S E. The effects of utilizing melon husk meal with wild mush-room (Ganoderma sp.) and enzyme supple-ment on performance characteristics of bro-iler chicken. International journal of current research and academic review, 2014; 2(3): 138-148.
14- Guo F C, Savelkoul H F J, Kwakkel R P, Williams B A, Verstegen M W A. Immun-oactive, medicinal properties of mushroom and herb polysaccharides and their potential use in chicken diets. World’s Poultry Sci-ence Journal, 2003; 59:427-440.
15- Dalloul R A, Lillehoj H S. Poultry coccidiosis. Recent advancements in control measures and vaccine development. Expert Review Vaccines. 2006; 5:143-163.
16- Dalloul R A, Lillehoj H S, Lee J S, Lee S H, Chung K S. Immunopotentiating effect of a Fomitella fraxinea-derived lectin on chicken immunity and resistance to coccid-iosis. Poultry Science. 2006; 85:446-451.
17- Hwang Ji Ae, Elias Hossain M d, Dong Ha Y, Tae Moon S, Gwi Man K, Ju Yang C. Effect of shiitake mushroom on laying per-formance, egg quality, fatty acid compo-sition and cholesterol concentration of eggs in layer chickens. Journal Medical Plants Research. 2012; 6: 146-153.
18- Yang Y, Feng W S. Brochures of isola-tion and extraction of chemical components from herbs China. Chinese Herbal Medicine, Press Beijing, China. 1998.
19- Guo F C, Kwakkel R P, Williams B A, Suo X, Li W K, Verstegen M W. Cocc-idiosis Immunization: Effects of mushroom and herb polysaccharides on immune respo-nses of chickens infected with Eimeria tenella. Avian Diseases. 2005; (49) 1: 70-73.
20- Marquardt W W, Snyder D B, Savage P K, Kadavil S K, Yancey F S. Antibody response to new castle disease virus given by two different rote as measured by ELISA and hem agglutination- inhibition test and assoc-iated tracheal immunity. Avian diseases, 1984; 29: 71-79.
21- Mahfuz S U, Long S F, Piao X S. Role of medicinal mushroom on growth perform-ance and physiological responses in broiler chicken. World's Poultry Science Journal, DOI: 10.1080/00439339. 2020.1729670.
22- NRC (National Research Council). 1994. Nutrient requirements of poultry. Ninth revised edition, National Academy Press, Washington DC, USA.50-90.
23- Toghyani M, Tohidi M, Gheisari A, Tabeidian A, Toghyani A. Evaluation of oyster mushroom (Pleurotus Ostreatus) as a biological growth promoter on performance, humoral immunity, and blood characteristics of broilet chicks. Journal of Poultry Science, 2014; 49: 183-190.
24- Guo F C, Kwakkel R P, Williams B A, Parmentier H K, Li W K, Yang Z Q, Verstegen M W A, Effects of mushroom and herb polysaccharides on cellular and hum-oral immune responses of Eimeria tenella-infected chickens. Poultry Science, 2004a; 83: 1124-1132.
25- AOAC International. 2003. Official me-thods of analysis of AOAC International. 17th edition. 2nd revision, Gaitheresburg, MD, USA, Association of Analytical Com-munities.
26- Daneshmand A, Sadeghi G H, Karimi A. The effects of a combination of garlic, oyster mushroom and propolis extract in comp-arison to antibiotic on growth performance, some blood parameters and nutrients diges-tibility of male broilers. Rev. Bras. Cie-nc.Avic, 2012; 14 (2): 184-191.
27- Mouwen J M V M. White scours in piglets. Veterinary Pathology. 1971; 8: 364-80.
28- SAS Institute. 2005. SAS Users Guide Statistics. SAS Institute Inc., Cary, NC
29- Duncan D B. 1955. Multiple range and multiple F tests. Biometrics. 11: 1-42.
30- Giannenas I D, Tontis E, Tsalie E F, Chronis D, Doukas I, Kyriazakis I. Influence of dietary mushroom Agaricus bisporus on intestinal morphology and microflora comp-osition in broiler chickens. Research Veteri-nary Science. 2010; 89: 78-84.
31- Nava G, Ledesma N, Priego A, Priego C, Sutton L, Tellez G. Effect of Aspergillus sp.and bacterial phytase containing broiler diets on body weight, gastrointestinal transit time and the crop and cecom pH of the broiler chick. Poultry Sience, 2001; 80: 13-23.
32- Satchithanandam S, Vargofcak-Apker M, Calvert R J, Leeds A R, Cassidy M M. Alteration of gastrointestinal mucin by fibre feeding in rats. Journal Nutretion. 1990; 120: 1179-1184.
33- Schneemann B O, Richter B D, Jacobs L R. Response to dietary wheat bran in the exocrine pancreas and intestine of rats. Journal Nutretion. 1982; 112: 283-286.
34- Ikegami S, Tsuchihhashi F, Harada H, Tsuchihashi N, Nishide E, Innami S. Effect of viscous indigestible polysaccharides on pancreatic-biliary secrtion and digestive or-gans in rats Journal Nutretion. 1990; 120: 353-360.
35- Mead G C. Microbes of the avian cae-cum: Types present and substrates utilized. Journal Experimental Zoology, 1987; 3: 48-54.
36- Guo F C, Williams B A, Kwakkel R P, Li H S, Li X P, Luo J Y, Li W K. Verstegen M W A. Effects of mushroom and herb polysaccharides, as alternatives for an anti-biotic, on the cecal microbial ecosystem in broiler chickens. Poultry Science Journal, 2004b; 83:175–182.
37- Willis W L, Isikhuemhen O S, Hurley S, Ohimain E I. Effect of phase feeding of fungus Myceliated grain on oocyst excretion and performance of boiler chicken. Interna-tional Journal of Poultry Science, 2011; 101: 103.
38- Isolauri E. Probiotics: effects on immu-nity. Am. Journal Clinical Nutretion. 2001; 73: 444-450.