بررسی رابطه میان فرهنگ سازمانی و مؤلفه های کارآفرینی سازمانی (مطالعه موردی: سازمان جهاد کشاورزی شهرستان کرمانشاه)
الموضوعات :عبدالحمید پاپ زن 1 , حسین حیدری 2 , رویا کرمی دارابخانی 3
1 - نویسنده
2 - نویسنده مسئول
3 - نویسنده
الکلمات المفتاحية: فرهنگ سازمانی, کارآفرینی سازمانی, جهاد کشاورزی کرمانشاه,
ملخص المقالة :
نوآوری و کارآفرینی برای توسعه پایدار و تعالی ایران اسلامی، مستلزم نگاه علمی، منطقی، پویا، همه جانبه و مستمر در قالب سند چشم انداز بیست ساله نظام است. هدف از این مقاله بررسی تأثیر فرهنگ سازمانی بر مؤلفه های کارآفرینی سازمانی در سازمان جهاد کشاورزی شهرستان کرمانشاه در قالب پژوهشی توصیفی از نوع همبستگی و پیمایشی می باشد. جامعه مورد پژوهش را تمامی کارمندان ستادی سازمان جهاد کشاورزی شهرستان کرمانشاه که تعدادشان 270 نفر بوده است، تشکیل می دهند که با روش نمونه گیری ساده تصادفی تعداد 162 نفر با استفاده از جدول کرجسی – مورگان انتخاب گردید. به منظور گردآوری داده ها از دو پرسشنامه کارآفرینی سازمانی محقق ساخته و پرسشنامه فرهنگ سازمانی استاندارد کمرون و کویین استفاده شد. روایی پرسشنامه کارآفرینی سازمانی با استفاده از منابع موجود و نظرات صاحب نظران تأیید شد و برای تعیین پایایی پرسشنامه از ضریب آلفای کرونباخ استفاده گردید که مقدار آن به ترتیب برای مقیاس های فرهنگ سازمانی و کارآفرینی سازمانی، 83/0 و 90/0 به دست آمد.داده های جمع آوری شده به دو شیوه توصیفی و استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون ساده) تجزیه و تحلیل شده اند. نتایج پژوهش حاکی از این است که بین متغیر فرهنگ سازمانیبا مؤلفه های کارآفرینی سازمانی رابطه مثبت و معنا داری وجود دارد و فرهنگ حاکم بر سازمان جهاد کشاورزی شهرستان کرمانشاه فرهنگ سلسله مراتبی است.